• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Підприємства та населення Дніпропетровщини повинні вчасно сплачувати за енергоносії
    Опубликовано: 2006-01-11 11:14:00

    Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Альохін за участю начальників управлінь та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації провів селекторну нараду з міськими головами і керівниками районів щодо розрахунків підприємств за спожиті енергоносії.

    За словами Володимира Альохіна, ситуація із енергозбереження на початку 2006 року складалася дуже напруженою. З метою недопущення дестабілізації економічної та соціально-політичної ситуації в регіоні, облдержадміністрацією розроблено та впроваджено комплекс заходів, які дозволили втримати ситуацію під контролем. В регіоні працює обласний штаб із стабільного забезпечення природним газом населення, підприємств, установ та організацій області. Представники робочої групи, утвореної при обласному штабі, проводять щоденний моніторинг стану газозабезпечення всіх споживачів. Без газу та тепла не залишилась жодна бюджетна організація, підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.

    Але залишається ще багато проблем, які потребують негайного вирішення і особистого втручання керівників міст і районів області, наголосив Володимир Альохін. Це перш за все лімітна дисципліна газоспоживання. Тільки за 8 днів січня перебір лімітів становить 5,6 млн. кубічних метрів. Таку ситуацію допустили міста Вільногірськ, Нікополь, Жовті води, Новомосковськ, Дніпропетровськ, Новомосковський, Петриківський райони. Економія газу промисловими підприємствами Дніпропетровщини за цей період становить 5,3 млн. кубічних метрів, бюджетними організаціями - 0,24 млн. кубічних метрів. Її забезпечили підприємства Дніпродзержинська, Орджонікідзе, Нікопольського, Широківського районів.

    За 2005 рік підприємствами теплоенергетики регіону спожито газу на загальну суму 265,8 млн. грн., сплачено 209 млн. грн. (78,8%). На сьогодні борг становить 56,2 млн. грн. (найбільше на підприємствах теплокомуненергетики), при цьому бюджетні організації повністю розрахувалися.

    На нараді також обговорювалася ситуація сплати за електроенергію. Повністю погасити борги за спожиту електроенергію не вдалося. Станом на 1 січня 2006 року загальний борг споживачів Дніпропетровщини за 2005 рік перед енергопостачальною компанією склав 1,3 млрд. грн.

    Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Альохін, звертаючись до всіх керівників міст, районів і підприємств, зауважив, що першочергові заходи – це забезпечення стовідсоткової сплати за спожиті енергоносії, зниження енергоспоживання, використання нетрадиційних видів енергії, посилення відповідальності за правопорушення в енергетичній сфері.

    Прес-служба голови облдержадміністрації

     

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.