• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Президент України Віктор Ющенко підписав низку Законів
    Опубликовано: 2006-01-10 09:19:00

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 3250-IV «Про внесення зміни до статті 41 Сімейного кодексу України», прийнятий Верховною Радою України 20 грудня 2005 року.

    Закон не встановлює нові правовідносини, а лише усуває неточність, яка мала місце в чинній редакції Сімейного кодексу України. З цією метою у пункті 1 частини першої статті 41 змінюється посилання з частини четвертої на частину п'яту статті 26 Кодексу, яка забороняє шлюб між усиновлювачем та усиновленою ним дитиною.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 3261-IV «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо права на інформацію», прийнятий Верховною Радою України 22 грудня 2005 року.

    Закон передбачає внесення змін до окремих статей Цивільного кодексу України щодо права на інформацію, спрямованих на вдосконалення законодавчого регулювання у сфері збирання, зберігання, поширення інформації та захисту при цьому інтересів особи.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 3262-IV «Про доступ до судових рішень», прийнятий Верховною Радою України 22 грудня 2005 року.

    Закон визначає порядок ознайомлення з рішеннями судів загальної юрисдикції і спрямований на забезпечення конституційних прав громадян на інформацію, прозорості діяльності судової влади, однакового застосування законів судами.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 3266-IV «Про внесення змін до деяких законів України щодо помічників-консультантів депутата місцевої ради», прийнятий Верховною Радою України 22 грудня 2005 року.

    Закон надає право депутатам місцевих рад мати помічників-консультантів, які працюватимуть на громадських засадах, визначає їх права та обов'язки. При цьому умови діяльності та гранична кількість помічників-консультантів депутата місцевої ради відповідно до Закону мають визначатися відповідною місцевою радою. У зв'язку з цим необхідні зміни вносяться до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про статус депутатів місцевих рад».

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України № 3284-IV «Про чисельність Збройних Сил України на 2006 рік», прийнятий Верховною Радою України 22 грудня 2005 року.

    Законопроект із цього питання вносився Президентом України. Проектом пропонувалося затвердити чисельність Збройних Сил України на період 2006 – 2011 років.

    Закон, який надійшов на підпис, прийнято з урахуванням дискусії, що розгорнулася на пленарному засіданні парламенту. Основною причиною такого рішення послужили виступи окремих депутатів про нібито необґрунтованість прискорення скорочення Збройних Сил України, а також незабезпеченість військовослужбовців житлом, а звільнених зі служби у зв'язку зі скороченням – ще й роботою.

    З пропозицією щодо затвердження чисельності Збройних Сил тільки на один рік на пленарному засіданні Верховної Ради України погодився Міністр оборони України А. Гриценко. Відповідно до Закону станом на 30 грудня 2006 року ця чисельність має становити 221 000 осіб, у тому числі 165 000 військовослужбовців, як і пропонувалося Президентом України.

     Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.