• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Іван Сахань: роботодавці повинні не експлуатувати робочу силу, а створювати належні умови для гідної праці
    Опубликовано: 2005-12-22 10:05:00
     Міністр праці та соціальної політики України Іван Сахань взяв участь у загальноукраїнському інформаційно-просвітницькому заході „День зайнятості” з нагоди 15-річчя державної служби зайнятості.
     
    Міністр праці повідомив, що за 11 місяців цього року створено понад 1 мільйон 24 тисячі робочих місць, а до кінця року очікується близько 1 мільйона 100 тисяч. Послугами державної служби зайнятості скористалися понад 2,7 мільйони незайнятих громадян та отримали роботу за направленням центрів зайнятості 996,0 тисяч осіб, що на 6,5% більше, ніж у січні-листопаді 2004 року. Рівень працевлаштування незайнятих громадян збільшився з 34,2% у січні-листопаді 2004 року до 36,8% у відповідному періоді цього року. За підтримки служби зайнятості у січні-листопаді 2005 року 47,4 тисяч безробітних отримали одноразову допомогу по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю, професійне навчання проходили 182,3 тисяч осіб, в громадських роботах взяли участь 408,3 тисяч осіб з числа незайнятих громадян. Потреба підприємств, установ та організацій у працівниках постійно збільшується і у січні-листопаді 2005 року становила майже 2,3 мільйони осіб.
     
    „Та, незважаючи на здобутки, — зауважив Іван Сахань, — частина робочих місць, які пропонуються сьогодні через службу зайнятості мають досить непривабливі умови праці та оплати роботи”. На думку міністра, роботодавець, який дбає про розвиток свого підприємства, повинен пропонувати відповідні умови, що будуть задовольняти робітників. Ситуація, що складається на ринку праці, підштовхує роботодавців до реальних змін, тобто не експлуатувати робочу силу, а створювати належні умови для гідної праці. Це є серйозним надбанням і ознакою нинішнього ринку праці, вважає міністр.
     
    MLSP.GOV.UA
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.