• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністр праці звернув увагу на те, що 27% українців знаходяться на межі бідності
    Опубликовано: 2005-11-18 14:04:00
    Іван Сахань повідомив, що в суспільстві значна частина населення, за результатами соціальних опитувань, належить до категорії бідних.
     
    Міністр сказав: „Ми зараз проаналізували стан рівня життя, зокрема, рівень бідності в Україні. За підсумками першого кварталу у нас близько двадцять сім відсотків людей знаходяться на межі бідності. Зрозуміло, говорити про високу оцінку досягнень було б передчасно. В той же час не можна і не помічати змін на краще, це б було теж необ’єктивно. Коли я кажу про підвищення пенсій, я користуюсь статистичними показниками Держкомстату, які підтверджують, що сьогодні пенсії насправді виросли. Відіграє свою роль інфляція, яка дійсно з’їдає частину цих доходів. Якщо на початок року ця сума збереглась такою ж, то на кінець року зменшила свої купівельні можливості. Але рівень купівельної спроможності вищий за зростання інфляції”.
     
    Пенсійне законодавство якраз передбачає підвищення рівня пенсії відповідно до інфляції і до зростання середньої зарплатні в Україні. Іван Сахань зазначив, що в суспільстві існує більш критична оцінка стану справ у соціальній сфері й він не може не поділяти цю стурбованість.
     
    Проблема бідності, особливо в сільській місцевості, в багатодітних сім’ях, не зважаючи на зростаючу допомогу, залишається гострою. У великих містах рівень бідності помітно зменшується, а сільських містах – підвищується. В сільській місцевості робота часто погано або не своєчасно оплачується, внаслідок чого виникають проблеми.
     
    Инф. Мlsp.gov.ua
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.