• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Юрій Єхануров наголосив на важливості ефективної співпраці між Урядом та Верховною Радою
    Опубликовано: 2005-11-16 14:57:00
    Відкриваючи засідання Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр Юрій Єхануров наголосив на важливості ефективної співпраці між Урядом та Верховною Радою. При цьому він подякував голові Верховної Ради Володимиру Литвину та депутатському корпусу за підтримку законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ.  Окрім того, говорячи про рівень співпраці з Верховною Радою, Прем’єр-міністр відзначив, що вчора і позавчора він зустрічався з представниками парламентських фракцій і планує продовжувати цю практику й надалі. «Ми будемо все робити для того, щоб співпраця з Верховною Радою України була плідною», - резюмував Єхануров.
     
    Глава Уряду також висловив сподівання, що 1 грудня Верховна Рада остаточно ухвалить Державний бюджет на 2006 рік. Юрій Єхануров має надію, що серйозних зауважень з боку парламентаріїв до проекту бюджету не виникне. А поки що урядовці проведуть дві презентації проекту Держбюджету-2006, який передано до парламенту – сьогодні для центральних ЗМІ та у п’ятницю – для регіональних.
     
    Під час засідання Прем’єр-міністр України також повідомив, що Уряд планує до кінця року ліквідувати усі заборгованості з відшкодування ПДВ, крім тих, що перебувають на розгляді у судах. "Коли буде рішення суду, тоді ми і будемо погашати”, - підкреслив керівник уряду. При цьому Юрій Єхануров зазначив, що заборгованість з ПДВ станом на 1 листопада зафіксована на рівні 1,7 млрд. гривень. Механізм погашення до кінця року заборгованості з відшкодування ПДВ, які планує запровадити Уряд, не дасть можливості заробити різного роду посередникам. Ті, хто розраховує на можливі „відкати”, їм завідомо нічого робити, - зауважив Прем’єр.
     
    Торкаючись питань зовнішньої політики, Юрій Єхануров повідомив, що завтра він відвідає Дніпропетровськ, де зустрінеться з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, який прибуває в Україну з офіційним візитом. При цьому Прем’єр-міністр підкреслив важливість досягнення домовленостей щодо збільшення товарообігу між Україною та Казахстаном у 2006 році. "Нам важливо домовитися про збільшення обсягів товарообігу на майбутній рік", - зазначив він. А вже 23 листопада Юрій Єхануров проведе переговори у Києві з главою уряду Російської Федерації Михайлом Фрадковим в рамках засідання Економічного комітету, який працює у складі Міждержавної комісії „Ющенко-Путін”.
     
    Під час засідання урядовці розглянули низку важливих соціально-економічних питань, зокрема затвердили Державну програму „Інформатизацій ні та комунікаційні технології в освіті та науці” на 2006-2010 роки та обговорили питання підготовки українських спортсменів у ХХ зимових Олімпійських іграх та ІХ зимових Паралімпійських іграх, які відбудуться у 2006 році в італійському місті Турин.
     
    Йшлося під час засідання й про подальше реформування пенсійної системи України. Зокрема між урядовцями відбулася дискусія про допустиме співвідношення між максимальним та мінімальним розмірами соціальних пенсій. Як повідомив Прем’єр-міністр, на сьогодні створено робочу групу з питань реформування пенсійного забезпечення, до складу якої увійшли провідні вітчизняні фахівці.  
     
    Прес-служба Кабінету Міністрів


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.