• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Президент України виступає проти міжнародної ізоляції Білорусі
    Опубликовано: 2005-11-16 09:15:00
    Президент України Віктор Ющенко виступає проти міжнародної ізоляції Білорусі і підкреслює, що Україна готова підтримувати цю державу в розбудові демократії. Про це він заявив сьогодні на зустрічі з представниками провідних ділових та політичних кіл Франції в Парижі, відповідаючи на запитання щодо його бачення українсько-білоруських відносин.
     
    «Моя впевненість є такою, що не потрібно залишати Білорусь в ізоляції, потрібно мати контакти, потрібно зробити послугу Білорусі на шляху до демократії», – заявив В. Ющенко, висловивши переконання, що Європа, залишивши Білорусь сам на сам з її проблемами, зробить цій країні «погану послугу».
     
    Глава держави нагадав, що, перебуваючи в опозиції до попередньої української влади, він так само виступав проти політики ізоляції для України.
     
    Україна має активні двосторонні відносини з Білоруссю, сказав В. Ющенко, зазначивши, що наша держава прагне їх раціоналізувати. На думку Президента, кожна політична сила має побачити перспективність розвитку співпраці з Білоруссю. Йдеться, зокрема, про активізацію співробітництва в певних спільних проектах – наприклад, щодо транспортних коридорів.
     
    В. Ющенко зазначив, що сьогодні товарообіг між Україною та Білоруссю становить 1,5 млрд. доларів, що є «досить потужною цифрою, яка потребує певної культури відносин».
     
    Президент України наголосив, що в переговорах із Президентом Білорусі Олександром Лукашенком він неодноразово говорив про те, що Україна «готова виконувати функції сторони, яка б у цих демократичних устремліннях була б відверто активним партнером».
     
    «Я хочу бачити Білорусь демократичною, процвітаючою країною, і для цього як президент сусідньої країни зроблю все, щоб їй у цьому допомогти», – сказав В. Ющенко.
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.