• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • До списку українських виборців по закордонному округу на сьогодні включено 392,696 громадян
    Опубликовано: 2005-10-13 16:13:00
    До списку українських виборців по закордонному округу на сьогодні включено 392,696 громадян України, повідомив на засіданні робочої групи МЗС України зі складання та уточнення загального списку виборців по закордонному округу заступник міністра закордонних справ Валентин Наливайченко. За його словами, до функцій робочої групи віднесено складання та уточнення загального списку виборців, що проживають або перебувають за кордоном, координація роботи закордонних установ щодо підготовки та уточнення загальних списків виборців, підготовка та направлення до ЦВК пропозицій щодо створення закордонних виборчих дільниць та пропозицій щодо складу дільничних виборчих комісій закордонної виборчої дільниці, а також надання їм методичної допомоги.
    Валентин Наливайченко зазначив, що вперше в Україні було складено електронний виборчий список, який є лише основою і, звичайно, буде ще уточнюватись. Він повідомив, що МЗС було здійснено аналіз даних щодо іноземних держав, де проживає значна кількість виборців в Україні. Узагальнену інформацію МЗС направило до ЦВК, яка Постановою від 3 жовтня визначила перелік з 79 таких держав, де будуть відкриті виборчі дільниці.
    Наразі список виборців, які проживають за кордоном, уточнюється. Цю роботу буде завершено до кінця жовтня, щоб не пізніше 1 листопада надати списки для загального ознайомлення у приміщеннях дипломатичних представництв і консульських установ України, в місцях дислокації військових частин за межами України.
    Як повідомив на засіданні робочої групи заступник голови ЦВК Микола Мельник, відповідно до закону, з 1 листопада розпочнеться уточнення списків виборців, які зможуть забезпечити реалізацію своїх конституційних прав шляхом подання заяв про їх включення або виключення зі списків, виправлення неправильних відомостей, наприклад, у разі зміни місця проживання за кордоном.
    На засіданні робочої групи йшлося також, що з метою надання регулярних консультацій громадянам України щодо реалізації їхніх виборчих прав за кордоном в МЗС створено “гарячу лінію”, де телефоном, факсом або електронною поштою можна отримати відповідні роз'яснення, подати заявку, інформацію тощо.
    Телефони “гарячої лінії”: 238-18-61, факси можна надсилати за номером: 253-05-96.
    Микола Мельник повідомив, що бюлетенів буде виготовлено на 2% більше, ніж список українських виборців. Він уточнив: “2% і тільки, не більше і не менше”, зазначивши, що вже виділено кошти на забезпечення процесу підготовки до виборів за кордоном.
    Урядовий портал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.