• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМКУ заборонив створення корпорації "Антонов"
    Опубликовано: 2005-10-13 16:10:00
    Антимонопольний комітет України заборонив низці підприємств створити державну літакобудівну корпорацію «Національне об’єднання «Антонов».
    Зокрема, Комітет розглянув спільну заяву ДП “Авіаційний науково-технічний комплекс ім. О. К. Антонова”, ДП “Київський авіаційний завод “Авіант”, ДП “Завод 410 цивільної авіації” та Харківського державного авіаційного орденів Жовтневої Революції та Трудового Червоного Прапору виробничого підприємства на узгоджені дії у вигляді створення літакобудівної корпорації.
    За висновками Комітету, дане створення призводить до суттевого обмеження конкуренції, а саме монополізації ринку ремонту та технічного обслуговування літаків окремих типів АН.
    Оскільки законодавство про захист економічної конкуренції визначає такі дії антиконкурентними, Комітет заборонив їх здійснення.
    Коментуючи прийняте рішення голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Ми дуже ретельно підійшли до вивчення усіх матеріалів, співпрацюючи як із заявниками так і з Міністерством промислової політики. Тому рішення Комітету є виваженим та обгрунтованим. Однак, ініціатори мають право звернутися за дозволом до Кабінету Міністрів України. Якщо Уряд буде вважати, що позитивний ефект для суспільних інтересів від створення корпорації переважатиме негативні наслідки обмеження конкуренції, він може дозволити її створення незважаючи на висновки Антимонопольного комітету».
    Урядовий портал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.