• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Експерт: «Мертва» стабільність гривні свідчить про слабкість української економіки
    Опубликовано: 2005-08-23 14:44:00

    На сьогоднішній день нормальним курсом гривні до долара США є 5,00-5,05 грн./$1. Так в інтерв‘ю газеті «Факти» прокоментував нещодавні заяви про черговий курсовий стрибок гривні начальник відділу випуску фінансових інструментів «Укрсоцбанку» Ерік Найман. За його словами, курс у 4,80 грн./$1, який активно прогнозується останнім часом в українських ЗМІ, був минулого року розрахований як оптимальний для національної валюти, однак сьогодні ці розрахунки вже неактуальні. «Нинішнього року у країні відбулася доволі велика інфляція, і на сьогоднішній день нормальний курс – 5,00-5,05 грн./$1», - сказав Е.Найман.

    За словами банківського експерта, сьогодні велику проблему становить надмірна зарегульованість валютного ринку. «Валютний ринок в Україні настільки зарегульований, що за відсутності Нацбанку і ринку взагалі ніякого немає. В цих умовах можна отримати будь-який курс – хоч 2 гривні за долар», - зазначає Е.Найман. За його прогнозами, в разі лібералізації валютного ринку курсові стрибки в межах 5% стануть звичними для України, і така ситуація є нормальною.

    «Якщо ринок валюти буде вільним, то курс гривні почне весь час коливатися. Протягом місяця курс може бути 5 грн./$1, потім 4,8, а потім – 5,25. І у цьому немає нічого страшного. Так відбувається у всьому світі», - каже Е.Найман. Він також зазначив, що «мертва» курсова стабілізація гривні, що спостерігається останнім часом по відношенню до долара, характерна тільки для дуже слабких економік.

    Ист. hotline.net.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.