• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Результат перебування на Луганщині Анатолія Кінаха
    Опубликовано: 2005-08-16 09:34:00

    Результатом перебування на Луганщині Першого віце-прем’єр-міністра України Анатолія Кінаха став ряд його протокольних доручень керівникам центральних органів виконавчої влади. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Зиновій Гузар. Так, до 1 вересня 2005 року необхідно внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 № 1764 „Про затвердження Порядку державного фінансування капітального будівництва" у частині дозволу проводити оплату капітального ремонту з попутною технічною модернізацією вугледобувного обладнання за бюджетні кошти. Зиновій Гузар вважає, що за умови виконання цього доручення суттєво покращиться система обладнання на шахтах області.

    За участю зацікавлених міністерств та відомств України до 1 вересня 2005 року розглянути ситуацію, яка склалася на ДПВО „Луганський верстатобудівний завод" у результаті його санації, організаційних та правових аспектів, що виникають у зв’язку із закінченням 14 серпня поточного року її терміну, та прийняти остаточне рішення щодо подальшої долі підприємства.

    Також до 1 вересня необхідно вирішити питання щодо виділення 2 млн. 245 тис. грн за рахунок коштів реструктуризації вугільної промисловості для виконання проектного рішення ліквідації шахти „Україна" в м. Перевальську Луганської області в частині будівництва колектора шахтних вод.

    Для вирішення критичної ситуації з виплати заробітної плати на вугледобувних підприємствах Луганської області Міністерству палива та енергетики України терміново узгодити „Порядок розподілу коштів державного бюджету по статті „Реструктуризація вугільної та торфовидобувної промисловості" з Кабінетом Міністрів України. Бо, як зазначив Зиновій Гузар, властиво через неузгодження цих документів є певні затримки з надходження фінансування.

    Прискорити вирішення питання про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117 „Про Єдиний державний реєстр осіб, які мають право на пільги" щодо включення у цей реєстр осіб, які мають право на безкоштовне отримання вугілля за зазначеною статтею 48 (колишні шахтарі).

    Розглянути питання щодо виділення коштів з резервного фонду Кабінету Міністрів України на ліквідацію наслідків підтоплення ґрунтовими водами території та житлових будинків смт. Новоайдара Луганської області в обсязі 5,4 млн. грн., у тому числі у 2005 році - 1,2 млн. грн. та у 2006 році - 4,2 млн. грн.

    Розглянути питання щодо виділення цільової субвенції Старобільському району Луганської області на завершення будівництва районної поліклініки на 240 відвідувань у зміну в сумі 4,5 млн. грн. та 1,2 млн. грн. на введення в дію закритого вузла зв’язку.

    До 15 вересня 2005 року розглянути питання щодо збільшення пільгової норми забезпечення твердим паливом до 3 тонн на рік на одне домогосподарство. Вирішити питання щодо збільшення граничного показника вартості твердого палива, відповідно до якого населенню надаються пільги та субсидії для його придбання.

    До 10 вересня поточного року підготувати проект внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України „Про порядок обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним" та „Про затвердження Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби", передбачивши дозвіл органам державної виконавчої служби на безоплатну передачу закладам кримінально-виконавчої системи окремих видів конфіскованого майна і, у першу чергу, продуктів харчування та тютюнових виробів вітчизняного й імпортного виробництва. За словами Зиновія Гузара, в Луганській області з метою ретельного контролю та достовірного обліку планується створення єдиного складу, на який буде надходити вся конфіскована на кордоні продукція, що надходить до області контрабандним шляхом.

    До 1 вересня виділити Луганській області цільову субвенцію в обсязі 20 млн. грн. для організації обласного діагностичного центру. Врахувати додаткові потреби області при закупівлі й розподілі медичного обладнання.

    Міністру аграрної політики України Олександру Барановському вивчити фінансово-економічний стан державних кінних заводів і розробити заходи щодо їх фінансового оздоровлення та виділення бюджетних коштів на підтримку збереження й розвитку племінного конярства.

    В рамках Урядової програми „Шкільний автобус" Перший віце-прем’єр-міністр доручив до 1 вересня виділити Луганській області шкільні автобуси.

    Урядовий портал



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.