• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністр юстиції Сергій Головатий розпочав робочий візит до Ради Європи
    Опубликовано: 2005-11-29 11:26:00
    Розпочався дводенний робочий візит Міністра юстиції Сергія Головатого до Ради Європи (Страсбург, Франція). Це перший візит до Ради Європи нового Міністра після його призначення.
    Під час зустрічі з Генеральним директором Генерального директорату з правових питань Ради Європи паном Гі де Велом було обговорено початок нових програм співпраці з Україною, які фінансуються спільно Радою Європи та Європейською Комісією. Невдовзі буде розпочато два масштабних трирічні проекти у сфері боротьби з корупцією та міжнародної допомоги в кримінальних справах, де Міністерство виступатиме головним партнером. Генеральний директорат Ради Європи готовий також надати експертну допомогу в підготовці нової редакції закону про адвокатуру та нового проекту Кримінально-процесуального кодексу України. Сторони домовились про те, що Рада Європи проводитиме експертизу лише того проекту Кримінально-процесуального кодексу, який отримає попередню підтримку громадськості та правничої спільноти в Україні. Сторони також погодились, що Рада Європи сприятиме проведенню національного обстеження систем надання юридичних послуг, діяльності судів та правоохоронних органів.
    Окремо було обговорено питання прискорення приєднання України до конвенційної спадщини Ради Європи з огляду на те, що Україна входить до переліку тих країн, котрі найменше ратифікували європейських конвенцій: з 201 конвенції Ради Європи Україна ратифікувала лише 47 та підписала ще лише 26. Відповідно, з 46 членів Ради Європи Україна посідає 40-е місці щодо приєднання до міжнародних договорів Ради Європи. Генеральний директор Генерального директорату з правових питань схвально сприйняв ініціативу Міністра значно активізувати процес приєднання України до цих інструментів.
    Під час зустрічі Міністра юстиції України Сергія Головатого з Секретарем Венеціанської Комісії паном Джанні Букіккіо стало відомо, що на наступному пленарному засіданні Комісії у середині грудня планується ухвалення висновку Венеціанської Комісії щодо нової редакції Закону України „Про вибори народних депутатів”.
    Під час зустрічі Міністра з Президентом Європейського Суду з прав людини паном Люціусом Вільдхабером відбувся обмін думками щодо нових підходів керівництва Міністерства юстиції до виконання рішень Європейського Суду з прав людини Україною. Це вимагатиме усунення структурних проблем у правовій системі та вироблення щодо кожного остаточного рішення Суду у справах за позовом проти України конкретного плану заходів на його виконання, як у частині індивідуальних, так і загальних заходів.
    Під час зустрічі з директоркою Генерального директорату з прав людини Джейн Дінсдейл було обговорено питання кваліфікаційної підготовки українських суддів, рівень якої відповідав би вимогам глибоких знань сутності Європейської конвенції з прав людини та юридичної значимості практики Єворпейського Суду. У Генеральному директораті з прав людини Ради Європи було висловлено готовність також надати конкретну допомогу Міністерству юстиції України в реформуванні інституту урядового уповноваженого України у Європейському Суді з прав людини.
     
    Прес-служба Міністерства юстиції України
    (т. 279-88-70, www.minjust.gov.ua, E-mail: press@minjust.gov.ua)

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.