• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту наказу ДПА України
    Опубликовано: 2006-02-28 17:28:00

    Повідомлення про оприлюднення проекту наказу ДПА України

    „Про затвердження Змін до форми Звіту про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи та Порядку складання звіту про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи, затверджених наказом ДПА України від 30.09.04 №571”

    Проект розроблено з метою приведення форми Звіту про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи та Порядку його складання у відповідність до діючої редакції пункту 7.7 Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств” та встановлення єдиних одиниць виміру при поданні декларації, розрахунків та звітів з податку на прибуток.

    Зміни, що пропонується внести до наказу ДПА України від 30.09.04 №571 „Про затвердження форми Звіту про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи та Порядку складання Звіту про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи”, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 29 жовтня 2004 року за №1388/9987, обумовлені:

    змінами, внесеними до підпункту 7.7.3 пункту 7.7 статті 7 Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств” Законом України від 01 липня 2004 року №1957;

    наказом ДПА України від 12.10.05 №448 „Про затвердження Змін до форми декларації з податку на прибуток підприємства та Порядку складання декларації з податку на прибуток підприємства, затверджених наказом ДПА України від 29.03.03 №143”.

    Відповідно до діючої редакції підпункту 7.7.3 пункту 7.7 статті 7 Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств”, починаючи з 1 липня 2004 року, виплати частини доходу учасникам спільної діяльності не прирівнюються до виплати дивідендів. Тобто, починаючи із зазначеної дати, джерелом сплати податку на прибуток від спільної діяльності є частина прибутку від такої діяльності, що виплачується відповідному учаснику. Разом з тим, сума податку на прибуток, сплачена із суми надміру розподіленого прибутку від спільної діяльності, не підлягає поверненню або зарахуванню у зменшення прибутку від спільної діяльності майбутніх періодів. Таким чином, надміру розподілений прибуток 2005 року від спільної діяльності не переноситься у рядок 04.11 Звіту про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи за І квартал 2006 року. У зв’язку з цим, цей рядок вилучається.

    Крім того, передбачається, що, починаючи з податкового періоду (I кварталу 2006 року), Звіт про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи заповнюється в гривнях, без копійок, з відповідним округленням за загальновстановленими правилами

    Прийняття зазначеного проекту наказу дозволить вести податковий облік результатів спільної діяльності на території України без створення юридичної особи в ідентичних із іншими звітами, розрахунками та деклараціями з податку на прибуток одиницях виміру, а також уникнути помилок при визначенні податкового зобов’язання з податку на прибуток від спільної діяльності.

    Проект наказу ДПА України Про затвердження Змін до форми Звіту про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи та Порядку складання звіту про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи, затверджених наказом ДПА України від 30.09.04 №571 та аналіз впливу цього регуляторного акта розміщено на веб-сайті Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) у підрозділі „Проекти нормативно-правових актів” розділу «Проекти законодавчих та нормативно-правових актів» та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua).

    Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту наказу ДПА України від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються впродовж 1 місяця з дати оприлюднення проектуна адресу розробника: поштову – 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл., 8, ДПА України, Департамент податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів), й електронну – imelnik@sta.gov.ua.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.

    "ДПАУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.