• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЧФ РФ не завадить Україні вступити в НАТО
    Опубликовано: 2006-02-14 15:15:00

    У МЗС України здивованi заявою мiнiстра оборони Росiї Сергiя Iванова про неможливiсть вступу України до НАТО у зв'язку з базуванням на її територiї Чорноморського флоту Росiї.

    "Ми були здивованi цiєю заявою, оскiльки в жодному статутному документi немає положення, про яке говорить мiнiстр оборони Росiї», – сказав керiвник прес-служби МЗС Василь Филипчук в iнтерв'ю журналiстам у вiвторок, коментуючи заяву С.Iванова в iнтерв'ю iталiйськiй газетi «Ла Стампа».

    Вiн наголосив, що пiд час переговорiв представники НАТО неодноразово заявляли, що базування ЧФ РФ у Криму не є перешкодою на шляху вступу України до цiєї органiзацiї. В.Филипчук зазначив, що високопосадовi представники Альянсу заявляли, що це питання носить виключно двостороннiй характер.

    Керiвник прес-служби заявив, що вступ України до НАТО сприятиме стабiльностi в регiонi, а її спiвробiтництво з Росiєю продовжить розвиватися.

    С.Iванов в iнтерв'ю «Ла Стампе» заявив, що в разi вступу до НАТО Українi доведеться вiдмовлятися вiд зобов'язань щодо базування ЧФ РФ у Севастополi до 2017 року. «Бо за умовою альянсу країна, що вступила до нього, не має права розмiщувати на своїй територiї збройнi сили iнших держав, що не входять до блоку», – сказав вiн.

    "Радiо - ЕРА"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.