ЧФ РФ не завадить Україні вступити в НАТО

14 фев, 15:15

У МЗС України здивованi заявою мiнiстра оборони Росiї Сергiя Iванова про неможливiсть вступу України до НАТО у зв'язку з базуванням на її територiї Чорноморського флоту Росiї.

"Ми були здивованi цiєю заявою, оскiльки в жодному статутному документi немає положення, про яке говорить мiнiстр оборони Росiї», – сказав керiвник прес-служби МЗС Василь Филипчук в iнтерв'ю журналiстам у вiвторок, коментуючи заяву С.Iванова в iнтерв'ю iталiйськiй газетi «Ла Стампа».

Вiн наголосив, що пiд час переговорiв представники НАТО неодноразово заявляли, що базування ЧФ РФ у Криму не є перешкодою на шляху вступу України до цiєї органiзацiї. В.Филипчук зазначив, що високопосадовi представники Альянсу заявляли, що це питання носить виключно двостороннiй характер.

Керiвник прес-служби заявив, що вступ України до НАТО сприятиме стабiльностi в регiонi, а її спiвробiтництво з Росiєю продовжить розвиватися.

С.Iванов в iнтерв'ю «Ла Стампе» заявив, що в разi вступу до НАТО Українi доведеться вiдмовлятися вiд зобов'язань щодо базування ЧФ РФ у Севастополi до 2017 року. «Бо за умовою альянсу країна, що вступила до нього, не має права розмiщувати на своїй територiї збройнi сили iнших держав, що не входять до блоку», – сказав вiн.

"Радiо - ЕРА"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/99474.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua