• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Німеччина домовились про активну співпрацю
    Опубликовано: 2006-02-23 12:26:00

    20-22 лютого 2006 року в м. Київ відбулося Друге засідання українсько-німецької змішаної комісії з питань морського судноплавства. Головна мета зустрічі – активізація співробітництва, досягнення домовленостей та формування актуальних позицій у розвитку українсько-німецьких відносин в сфері морського судноплавства.

    Українську сторону на засіданні представляли заступник Міністра транспорту та зв'язку України Павло Рябікін, директор Державного департаменту морського і річкового транспорту Андрій Кушніренко та інші. На чолі німецької делегації виступив Директор департаменту з питань авіації, космонавтики та судноплавства Федерального міністерства транспорту, будівництва та міського розвитку Г. Фробьозе.

    Протягом Другого засідання обговорювалася низка стратегічно важливих для України та Німеччини питань. Як наголосили обидві сторони, пріоритетом розвитку українсько-німецьких взаємовідносин є співробітництво в галузі мореплавства.

    Українська та німецька делегації відзначили, що протягом останніх років спостерігається стійка тенденція зростання обсягів морських перевезень між Україною та Німеччиною. На сьогодні між країнами існує достатній потенціал для подальшого збільшення обсягів перевезень морським транспортом та досягнута домовленість сприяти їх подальшому зростанню шляхом активізації співробітництва між Морськими адміністраціями країн, у тому числі в рамках міжнародних організацій.

    Сторони відзначили важливість розширення співпраці в напрямку розбудови інфраструктури українських портів, зокрема з використанням досвіду, технологій німецьких фахівців та із залученням інвестицій фінансових організацій Німеччини.

    Інше важливе питання, яке розглядалося під час засідання - це портова політика України. Основна мета проведення реформи в сфері портового господарства полягає у відокремленні функцій управління державним майном від функцій державного нагляду.

    Що стосується співробітництва в рамках міжнародних організацій, то сторони відзначили важливість українсько-німецької співпраці в рамках міжнародних організацій в сфері морського транспорту, зокрема в рамках Міжнародної морської організації та Дунайської Комісії, і домовилися в рамках участі в цих організаціях посилити визначати взаємовигідну для сторін позицію із актуальних питань.

    По завершенню засідання українською та німецькою сторонами було підписано протокол про співробітництво.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.