• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко ознайомився зі станом АПК Вінницької області
    Опубликовано: 2006-02-27 16:30:00

    Однією з головних цілей сьогоднішньої робочої поїздки Президента до Вінницької області є вивчення питань, пов’язаних із розвитком агропромислового комплексу регіону. Про це Віктор Ющенко сказав в інтерв’ю журналістам після огляду спільного українсько-австрійського підприємства «Поділля-ОБСТ». Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    За словами Глави держави, йдеться про земельну реформу, врегулювання фіскальних та рентних відносин, відведення землі тощо.

    Президент нагадав, що в 2006 році на економіку села вперше за всю історію незалежної України в бюджеті передбачено 10 млрд. гривень. Цього року, зазначив В. Ющенко, уряд планує запровадити десять програм розвитку, які стосуються різних аспектів сільського господарства. Ще десять програм буде розглянуто за кілька тижнів, а над п’ятьма найбільш дискусійними триває робота вже сьогодні. Деякі з них, наприклад, щодо садівництва та виноградарства, на думку самих аграріїв, потребують вдосконалення та більшої прозорості.

    Серед проблемних питань АПК, які потребують вирішення на державному рівні, Президент назвав також страхування.

    Коментуючи залучення до галузі інвестицій, В. Ющенко зазначив, що цьому безумовно сприятиме спрощення регуляторної політики. На урядовому рівні вже зроблено близько 80% роботи зі скасування 5 000 нормативних актів. Значна частина цих документів стає на заваді інвесторам.

    Перебуваючи на СП «Поділля-ОБСТ», Президент ознайомився з показниками розвитку сільського господарства та соціальної сфери Вінниччини.

    За минулий рік валовий обсяг виробництва сільськогосподарської продукції в області зріс на 3,5%. Господарської техніки придбано на 76 млн. грн., що на 18% більше, ніж у попередньому році. Значно зросли показники в галузі тваринництва.

    Сьогодні Президент також відвідав ТОВ «Украфлора-Вінниця» в селі Дорожне, що у Вінницькій області. Підприємство займається вирощуванням квітів. Глава держави поспілкувався з колективом підприємства, оглянув реконструйовані приміщення, сучасне обладнання та теплиці.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.