• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кава, Бах,Театр — прем`єра
    Опубликовано: 2006-05-06 14:50:00

    «Кава, Бах, Театр — прем`єра» — чи можна поєднати ці три слова в єдиній події? Й.С. Бах та театрзвісно можна, але до чого тут кава?Виявляється, разом з витонченою класичною музикою можна дегустувати каву і мати можливість насолодитися приємним спілкуванням у «Аромоксамитовій вітальні Якобз» у музичному салоні оперети — «Театрі у фойє».

    Кава є популярним напоєм серед українців. А вечори класичної музики Баха за сценічною редакцією директора Київського державного академічного театру оперети Богдана Струтинського разом із запашною кавою стануть приємною новиною для киян та гостей міста.

    «З 29 квітня 2006 р. Київський державний академічний театр оперети і торгова марка „Якобз” вперше в Україні представлятимуть „Кавову кантату” Йоганна Себастьяна Баха українською мовою. До кінця цього року прем’єрні покази кантати великого композитора відбуватимуться у музичному салоні оперети, „Театрі у фойє”, два рази на місяць»,— повідомив Богдан Струтинський.

    Ірина Шандарівська, менеджер із маркетингу категорії кави ЗАТ «Крафт Фудз Україна»: «Для українців кава — це більше ніж напій, це — супутник і друг, невід'ємна частина спілкування. За чашкою кави люди зустрічаються, обмінюються думками й ідеями, діляться таємним. Таке сприйняття кави нашими співвітчизниками повністю співпадає із сутністю кави „Якобз” — лідером на українському ринку, з його неповторним Аромоксамитом.

    «Кавова кантата» присвячена напою, культура споживання якого лише починала зароджуватись у Європі, викликала серед населення чимало дискусій «за» і «проти». Світська кантата — це відгук композитора на ситуацію того часу, на суперечливе ставлення німців до кави. В основі сюжету — кумедна полеміка між двома поколіннями, між батьком і донькою, яка намагається довести: «…який солодкий має кава аромат».

    Про впровадження кави в Німеччині написано багато літературних творів. Однак диспути з приводу чашки кави найцікавіше відобразилися саме в музиці. Каві було присвячено безліч творів, зокрема, і «Кавова кантата» Й.С. Баха, створена ним у 1732 р. і вперше виконана у м. Лейпцигу (Німеччина). Німеччина в цей період була наймузичнішою країною Європи. Придворні композитори відгукувалися своїми творами на найрізноманітніші події. Перша німецька кантата по каві з`явилася у 1716 році. У 1727 році майбутній лібретист Баха Христіан Фридрих Хенріці, більш відомий під псевдонімом Пікандер, опублікував перший том своїх віршів і серед них — новелу, в якій висвітлив пристрасть німців до кави, що дедалі поширювалася в країні. Текст цієї новели використав Йоганн Себастьян Бах.

    ДовідкаELCOMARTNews. Кава «Якобз», яку компанія ЗАТ «Крафт Фудз Україна» почала імпортувати з Німеччини у 1998 році, сьогодні є популярною серед українських споживачів, а з 2005 року — є лідером на вітчизняному ринку у грошовому вимірі. ЗАТ «Крафт Фудз Україна» (КФУ) є одним з найбільших в Україні харчових підприємств, що представлено на ринку з 1994 року. До складу КФУ входять Тростянецька шоколадна фабрика «Україна» та Вишгородська філія по виробництву чіпсів і фасуванню кави. У компанії «Крафт Фудз Україна» працює більше 1400 працівників. Торгові марки компанії — локальні: «Корона», що восени 2005 року відсвяткувала 10-річчя успіху на ринку шоколадної плитки, «Люкс+Естрелла», «Шоколадна фабрика „Украина“»; міжнародні: SIESTA, ЗBIT, CEREZOS, JACOBS, MILKA, MAXWELL HOUSE, CARTE NOIRE — отримали визнання та прихильність українських споживачів.

    Державний театр оперети створено у 1934 році. Першою виставою Театру музичної комедії стала оперета «Продавець птахів» К. Целлера (прем’єра – 1 грудня 1935 року). На сьогоднішній день, враховуючи модернізацію суспільства та якісно нові потреби глядача, колектив Київського державного театру оперети має перспективний план розвитку театру. Зараз у репертуарі театру 16 різножанрових вистав: оперети, мюзикли, музичні комедії та музичні казки. А з 2004 року у театрі започатковано «Театр у фойє», ідея якого — допомогти розширити репертуар театру оперети, збагативши його новими фарбами, новими знахідками.

    Тиха Ганна,

    кореспондент

    ELCOMART News

    (www.e-news.com.ua)











    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.