• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Інформація щодо перевірки підприємств Державною службою ветеринарної медицини України
    Опубликовано: 2006-04-04 10:32:00

    На виконання вказівки Головного державного інспектора ветеринарної медицини України інспектори ветмедицини продовжують перевіряти місця зберігання, переробки та реалізації вантажів, підконтрольних службі.

    У Донецькій області при проведенні спільної з органами прокуратури, санітарно-епідеміологічної та податкової служб області перевірки оптового складу в м. Горлівка виявлено та вилучено з обігу свинні напівтуші вагою 5007 кг, м’ясопродукти птиці та фарш невідомого походження без маркування вагою 8174 кг. На вказану продукцію документи не представлені, власник не встановлений. Вирішується питання щодо утилізації небезпечної продукції.

    У Житомирській області спільно з органами внутрішніх справ області під час проведення комісійного обстеження вантажу субпродуктів, під кількома їх шарами, виявлено зберігання в поліетиленових мішках блоків свинних (сало з обріз’ю м’яса). Продукція не маркована, без документів. Власник після огляду зник. Відповідно до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Коростенській районній державній адміністрації від 28.03.2006 №1 вантаж загальною вагою 18500 кг 30 березня ц.р. утилізовано на Сквирському ветсанутильзаводі.

    У місті Івано-Франківськ при перевірці ПП „Радич” знято з реалізації 5700 кг м’яса птиці без маркування з простроченим терміном реалізації. Матеріали по факту перевірки передані в прокуратуру.

    У Львівській області на митному переході Рава-Руська вилучено 7240 кг продукції тваринного походження без будь-яких документів, що засвідчують її походження, якість та безпеку. Продукція вилучена та розміщена на відповідальне зберігання до вирішення питання щодо подальшого поводження з нею відповідно до чинного законодавства.

    У Хмельницькій області у період з 24 по 30 березня нинішнього року державними інспекторами ветеринарної медицини області перевірено 148 підконтрольних об’єктів, за порушення чинного законодавства з питань ветеринарної медицини піддано штрафу 78 осіб, видано 41 припис, призупинена діяльність одного підприємства, проведено два засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, 1 матеріал направлено для реагування в прокуратуру. В ході перевірок затримано 3 автомобілі, які перевозили 23770 кг фаршу птиці без будь-яких документів, а також 435 кг м’яса та сала копченого. Продукція визнана небезпечною та утилізована на Хмельницькому „Ветсанзаводі”.

    У Полтавській області протягом нинішнього тижня перевірено 117 м’ясопереробних підприємств та місць зберігання м’яса і м’ясопродуктів (холодильники, оптові бази). За результатами перевірок виявлено 36 порушень ветеринарно-санітарних вимог та норм. Складено 19 письмових попереджень, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 31 особу, вилучено з обігу близько 100 кг небезпечної продукції, яка не відповідала встановленим вимогам.

    За період із 25 по 31 березня небезпечна продукція в обсягах від 100 до 500 кг вилучилась у Вінницькій, Чернігівській, Чернівецькій, Харківській, Запорізькій, Сумській, Луганській, Дніпропетровській, Херсонській областях.

    Робота в даному напрямку продовжується та знаходиться на постійному контролі у Державному департаменті ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України.

    Прес-служба Мінагрополітики України









    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.