• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Яким буде цьогорічний урожай картоплі
    Опубликовано: 2017-07-27 20:03:13

    На формування цьогорічного урожаю картоплі вплинула низка чинників — запізнення із посадкою через погодні умови, холодна весна, а також недостатня кількість опадів.

    Про прогнози стосовно цьогорічного урожаю картоплі розповів Віктор Різник, виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі.
    «Говорити про об’єми цьогорічного врожаю, порівняно з минулом роком поки рано. Так, дійсно, сезон видався складним для картоплі, зберігається тенденція до зменшення кількості бульб, з розрахунку на одну рослину. Проте, в цілому, посіви картоплі відповідають рівню минулого року», — зазначив експерт.
    За словами експерта, залишається під питанням якість нового урожаю — деякий його відсоток може бути дефектним. Картопля в господарствах Сумської, Полтавської, Житомирської, Чернігівської та Київської областей  страждає від посухи. Протягом літа в цих регіонах випало дуже мало дощів.

    За попередніми оцінками, це може стати причиною зменшення урожаю картоплі. Хоча сприятливі для картоплі погодні умови в Західних областях (Тернопільська, Рівненська, Волинська)  зможуть нівелювати  зниження показників у центральних регіонах.

    Пошкодження посадок ранньої картоплі на Півдні, холодна весна і зниження врожайності в центральних областях однозначно негативно вплине на цьогорічні показники урожаю.

    superagronom.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.