• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Відмова від молока другого сорту стане ударом для населення
    Опубликовано: 2017-06-22 19:04:52

    Мінагрополітики шукає шляхи відмови від молока другого сорту, проте це стане серйозним соціальним ударом для населення, яке виробляє молоко вдома. Таку думку висловив директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Віталій Луй. Про це повідомила прес-служба Тернопільської ОДА.

    Як зазначив Віталій Луй, майже в усіх країнах світу вже давно відмовилися від такого молока й Україна також повинна це зробити. Щоправда, спершу таке рішення обов’язково обговорять з фермерами та експертами. Адже це серйозний соціальний удар для населення, яке традиційно виробляє молоко вдома. Наразі ж дана ініціатива міністерства лише на рівні обговорень, але вона залишається абсолютно правильною та доцільною в середній і далекій перспективах.

    «Молоко другого сорту, тобто молоко, яке невчасно охолоджується і не проходить фільтрацію після доїння, є сировиною, яку важко переробляти в якісну продукцію. При цьому, всі сучасні переробники, які оновили устаткування й виробляють молоко екстра ґатунку, тобто європейських стандартів, не можуть «працювати» з молоком другого сорту. Саме тому, гадаю, що в межах 8-10 років «домашнє» молоко повністю заборонять продавати на переробку. Утім, це не стосується реалізації на ринках, якої не заборонятимуть», — наголосив Віталій Луй.
    За його словами, селянам, які тримають вдома корів, потрібно вживати певних заходів. Одним з яких має бути об’єднання в кооперативи або створення мінімальних молочних сімейних ферм, за якими майбутнє.

    «Уже цього року Тернопільська облдержадміністрація виділила фінансування задля закупівлі доїльних апаратів для населення на селі. У департаменті агропромислового розвитку також діє програма здешевлення генетики для ВРХ для селян. Тому вже сьогодні кожному маленькому фермеру потрібно намалювати собі план на три-п’ять років щодо переходу від виробництва молока другого сорту до молока першого сорту. Адже такі умови є потребами сьогодення. Водночас, виробництво якісного молока дозволить продавати його приблизно на 40% дорожче. Позаяк ціна на молоко залежить лише від двох показників — якості та кількості. Якість — це доїльні апарати, а кількість дозволить забезпечити об’єднання в кооперативи. Саме тому до цього потрібно прагнути і над цим працювати», — зазначив директор департаменту.

    kurkul.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.