• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Український ринок безалкогольних напоїв зріс на 15% у грошовому вираженні
    Опубликовано: 2017-05-25 21:11:15

    Український ринок безалкогольних напоїв ― мінеральна вода, солодка газована вода, холодний чай і енергетичні напої ― з квітня 2016 року і по березень 2017 року зріс на 4,7% в обсязі проданих літрів і на 15,25% в грошовому вираженні, перевищивши 20 млрд грн. Про це згідно з даними маркетингового дослідження міжнародної дослідницької компанії Nielsen.

    З 2016 в порівнянні з 2015 роком динаміка була не настільки позитивною: грошове зростання на 27% при падінні на 4,16% в натуральному вираженні.

    Зазначається, що пожвавленню ринку безалкогольних напоїв посприяло уповільнення зростання цін на цю продукцію в Україні, яке склало 10,08% за літр в 2017 проти 31,65% роком раніше.

    Лідером зростання в обсягах стали енергетичні напої. Їхні продажі за рахунок недорогих брендів, що розвиваються, збільшилися на 16,9%.

    Nielsen зазначає, що в каналах торгівлі теж відбуваються зміни. Зростає продаж в супер-, гіпер-, міні-маркетах, при цьому падають канали традиційного роздробу ― невеликі магазинчики, кіоски ― в натуральному і грошовому вираженнях. Малі форми скоротили продаж безалкогольних напоїв в літрах на 2,5%.
    agravery.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.