• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Експерт пояснив, чому насправді відключили електроенергію окупованому Луганську
    Опубликовано: 2017-04-25 21:15:38

    Причиною відключення від постачання електроенергії ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" стали економічні і політичні чинники.

    Зокрема, в громадськості виникло питання, чому на начебто націоналізовані підприємства в ОРДЛО, які, за словами Порошенка і їхніх власників, перебувають під контролем бойовиків, продовжується постачання української електрики, води і газу. Про це сайту "24" повідомив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

    Він нагадав, що 15 березня президент Петро Порошенко оголосив про початок економічної блокади з окупованими територіями через те, що українські підприємства начебто націоналізували бойовики.

    Після цього неодноразово лунали заяви з боку офіційних представників влади про те, що моніториться ситуація, і вони виступатимуть ініціаторами адресних економічних санкцій проти юридичних і фізичних осіб, які підтримують економічні стосунки з цими підприємствами. Тому що насправді з юридичної точки зору вони не націоналізовані,
    – зауважує Снєгирьов.

    Однак, як з’ясувалося, постачання електроенергії, води і газу Україною продовжилося. При цьому вартість ресурсів, які постачалися на ці підприємства, щомісячно складає близько 200 мільйонів доларів.

    Тоді ще одне питання. Підприємства зареєстровані на нашій території, то чому вони не сплачували за електроенергію? Що за виняткові правила, за які платять українці?
    – наголошує Дмитро Снєгирьов.

    Тому, зазначає експерт, заяви влади про націоналізацію і адресні економічні санкції виглядали, як мінімум, недолуго. Але після низки публікацій про те, що потоки електроенергії не зменшуються, було прийняте рішення про відключення підприємств від електроенергії. За словами Дмитра Снєгирьова, борг ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" складає 5,5 мільярдів гривень.Експерт також зауважив, що держпідприємством "Укренерго" був оголошений тендер на будівництво підстанції поблизу Кримського Луганської області вартістю 1,1 мільярд гривень. Мета проекту – запобігання так званих перетоків електроенергії на окуповані території і приєднання контрольованої частини Луганської області до єдиної енергетичної системи України. Але цього так і не відбулося.

    "Якщо Луганському підприємству так просто відключили рубильник, то куди піде 1,1 мільярд гривень? Що це був за тендер, і для чого потрібне будівництво цієї підстанції? Дивно, що ще рік тому цей тендер мав коштувати 500 мільйонів гривень. Ніхто не пояснив, чому треба будувати цю підстанцію, якщо так легко можна знеструмити ті території?" – наголошує Снєгірьов.

    Нагадаємо, уночі проти 25 квітня місцеві жителі повідомили, що електрики в їхніх домівках немає. Згодом Національна енергетична компанія Укренерго підтвердила, що на тимчасово окуповану територію Луганської області повністю припинено електропостачання.

    Натомість терористи стверджують, що не мають проблем, оскільки електрикою їх забезпечує Росія. У Росії підтвердили, що забезпечують електрикою терористів "ЛНР".

    24tv.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.