• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міжнародні контейнерні перевізники повертаються до України
    Опубликовано: 2024-05-31 10:57:18

    Попри тривалу війну та постійну загрозу ракетних ударів з боку країни-агресора РФ міжнародні контейнерні перевізники повертаються в Україну. Так, німецька контейнерна лінія Hapag-Lloyd з кінця цього тижня починає пропонувати перевезення до українських морських портів.

    Про це повідомляє "Центр транспортних стратегій".

    Зазначається, що Hapag-Lloyd братиме слоти на сервісі між Румунією та Україною, яким оперує українська транспортно-логістична компанія Iteris Feeders, яка знаходиться в Одесі.

    MSC Mediterranean Shipping Co (Швейцарія) також має відновити регулярний  сервіс до портів "Великої Одеси". Перевезення заплановані з турецького порту Текірдаг до Одеського морського порту.

    Але видання, уточнює, що перевізник поки цю інформацію не підтвердив.

    Раніше керівник Hapag-Lloyd Ukraine Валерій Леонов в коментарі "ЦТС" зазначив, що перспектива відновлення роботи в сенсі повноцінного оперування контейнерної лінії виглядає наразі сумнівною через низку факторів.

    "По-перше, власне військовий ризик. Прикладом реагування контейнерних перевізників на нього може бути рішення по Червоному морю. Також сюди слід віднести обмежений обсяг вантажів на Чорному морі в цілому та непередбачувану кон’юнктуру попиту саме українських вантажів", - зауважив він.

    За його словами, наявний обсяг вантажів поки що обробляється без перешкод портом Констанца, та через порти Польщі.

    "Але ми уважно спостерігаємо за процесами на ринку і вчасно оновлюємо статус з керуючим офісом", - пояснював Леонов.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.