• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укрзалізниця отримала з Японії першу партію з 25 тис. тонн рейок
    Опубликовано: 2024-05-30 11:41:12

    АТ "Укрзалізниця" отримало першу партію з 25 тис. тонн рейок від Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Передача відбулася в рамках "Програми екстреного відновлення" від Уряду Японії.

    Про це повідомила пресслужба УЗ.

    Зазначається, що сертифікат на рейки вручив голові "Укрзалізниці" Євгену Лященку Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

    Згідно з повідомленням, отримані рейки Р-65 "Укрзалізниця" використовуватиме для відновлення та капітального ремонту колій 1520 мм.

    За словами Лященка, на початку повномасштабного вторгнення в Маріуполі було знищено єдиного вітчизняного виробника залізничних рейок, тому вони є наразі критичною позицією для компанії. Лише для виконання ремонтів УЗ потребує щороку 70-100 тис. тонн рейок.

    Крім того, під час війни майже щодня залізничники вимушені відновлювати пошкоджену ворогом інфраструктуру.

    "Отримані рейки плануємо використовувати для ремонту основних магістралей на напрямках Київ – Львів, Київ – Одеса, Київ – Ужгород, Київ – Дніпро. Дякую нашим партнерам та Уряду Японії за системну підтримку України та внесок у відбудову залізничної інфраструктури країни", – зауважив голова правління УЗ.

    Посол Кунінорі висловив повагу українським залізничникам, які працюють в особливо небезпечних умовах, і відзначив, що 25 тисяч тонн високоякісних рейок японського виробництва еквівалентні 190 км залізничного шляху.

    "Ці ресурси закуплені й відправлені через JICA для зміцнення стійкості залізничної мережі України, щоб у подальшому сприяти відновленню та економічному зростанню завдяки збільшенню потоку людей та вантажів", - розповів він.

    Перша партія рейок вже прибула та відвантажена на станції Мостиська. Усі ж 25 тис. тонн рейок надійдуть до кінця 2024 року.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.