• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • СБУ викрила незаконне постачання продуктів на окуповані території на мільярди гривень
    Опубликовано: 2016-12-19 12:00:00

    Масштабну спецоперацію з викриття схеми незаконного постачання продуктів харчування на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей на півтора мільярда гривень провела у Києві Служба безпеки України спільно з Київською обласною прокуратурою. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

    Упродовж останніх двох років комерційна структура здійснювала псевдоекспорт продуктів до країн Південно-Західної Азії та Близького Сходу. Насправді ж цукор, молоко, м’ясо та іншу продукцію ділки постачали на підконтрольні терористам території транзитом через Російську Федерацію.

    Унаслідок «вивозу» товарів за кордон «комерсантам» було відшкодовано податок на додану вартість у розмірі 260 мільйонів гривень з державного бюджету України. Незаконно отримані кошти зловмисники використали для виробництва металоконструкцій на підприємстві, що розташоване в т.зв. «ЛНР». Потім ці вироби були реалізовані через будівельні гіпермаркети на території України.

    У спецоперації взяли участь 230 правоохоронців, які під час 30 обшуків в офісних та жилих приміщеннях автоперевізників, організаторів та виконавців оборудки виявили фінансово-господарську документацію та митні декларації з відмітками т.зв. «митниці «ЛНР», що підтверджує їхню протиправну діяльність.

    На 201 банківський рахунок та 160 великогабаритних автомобілів, задіяних у протиправній схемі, за рішенням суду накладено арешт.

    Також на державному кордоні оперативники спецслужби затримали дві вантажівки з продуктами, які за злочинною схемою прямували на тимчасово окуповані території.

    Наразі затримано п’ятьох ділків, яким слідчі СБУ оголосили про підозру за ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону) Кримінального кодексу України. Їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.