• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Двостороння торгівля з Кенією має отримати новий імпульс для розвитку - Ольга Трофімцева
    Опубликовано: 2016-12-06 12:00:00

    В рамках торговельної місії до Кенії та Танзанії відбулась зустріч заступника міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої та заступника міністра економічного розвитку та торгівлі, торговельного представника України Наталії Микольської із заступником міністра сільського господарства, тваринництва та рибництва Кенії Ендрю Туймуром та його колегами.

    «Основними темами перемовин став розвиток двосторонньої торгівлі та кооперації в аграрній сфері. Кенійська сторона виявила велику зацікавленість в українських сільськогосподарських машинах для малих та середніх фермерів, так як міністерство активно працює над механізацією аграрного виробництва країни. Більш того, великий інтерес був проявлений з боку кенійських партнерів до технологічних рішень в галузі зберігання зернових та загалом до співпраці з Україною у сфері розвитку агротехнологій», - розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України.

    Як відмітила Ольга Трофімцева, великий потенціал для українського експорту в Кенію існує для таких товарів, як: корми (в тому числі для рибництва та птахівництва), яблука та сокові концентрати, насіння, м’ясо птиці і свинина. Зі свого боку, цікавим для України може бути збільшення імпорту кави, чаю, фруктів, таких горіхів як макадамі та зрізаних квітів з Кенії.

    Конкретні питання щодо співпраці у галузі фітосанітарного та ветеринарного регулювання були підняті представницею Держпродспоживслужби України Вікторією Бебих.

    Задля активізації не лише торговельних, але й коопераційних та інвестиційних відносин між двома країнами сторони домовились про швидку фіналізацію роботи над Меморандумом про порозуміння між двома міністерствами, який має включити в себе всі ключові сфери інтересів аграрного бізнесу двох країн. Окрім того, було домовлено про організацію бізнес-місії представників кенійських компаній на чолі з представниками міністерства сільського господарства, тваринництва та рибництва у першій половині 2017 року до України для встановлення прямих відносин з українськими партнерами. Під час даного візиту має бути і підписаний документ щодо двосторонньої співпраці.

    Довідка: За 10 місяців 2016 року товарообіг між Україною та  Республікою Кенія склав $ 27 733 тис. Експорт склав $22 787 тис, а імпорт - 4 946 тис. Україна експортувала:
    -  пшеницю – 123,3 тис. тонн на суму $ 19 млн;
    -  овочі бобові сушені – 6,4 тис. тонн на суму $ 2,9 млн
    -  олію соняшникову – 646 тонн на суму $ 529 тис.;
    -  олію соєву –  218 тонн на суму $174 тис.;
    -  алкогольну продукцію – 20 тонн на суму $ 24 тис.;
    -  молочну сироватку – 14 тонн на суму $ 7 тис.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.