• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЗВТ між Україною та Канадою запрацює найближчим часом
    Опубликовано: 2016-09-20 12:00:00

    Уряд Канади вніс до парламенту на ратифікацію угоду про вільну торгівлю з Україною. Про це повідомили у секретаріаті федерального парламенту Канади.

    Тепер депутати мають 21 сесійний день для ознайомлення з документом, після чого уряд внесе додаткові законопроекти, необхідні для імплементації угоди та приведення у відповідність законодавства. Відповідно до сесійного розкладу, це може статися наприкінці жовтня.

    Додамо, що документ було внесено до парламенту одразу у перший день осінньої сесії.

    Хоча процес ратифікації потребує певного часу, він може бути завершений уже до кінця цього року. "Ми вважаємо реалістичним повне завершення процедури ратифікації уже цього року", - розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

    Однак, для вступу угоди в дію та скасування передбачених у ній митних тарифів ратифікація має завершитися в обох країнах: і Україні, і Канаді. Втім, Київ ще не приступив до цього процесу.

    Нагадаємо: перемовини стосовно угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою тривали кілька років і в період президентства Януковича були заморожені. Парафували її текст у 2015 році під час візиту тогочасного прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до Канади, а підписали - в липні цього року, коли у Київ прилетів глава уряду Канади Джастін Трюдо. Угода передбачає значну лібералізацію торгівлі між країнами і взаємне поступове скасування 99% мит.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.