• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна звинувачує «Газпром» в недотриманні правил транзиту газу
    Опубликовано: 2016-09-02 20:00:00

    «Газпром» збільшив заявку, але не підкріпила її реальними обсягами надходжень блакитного палива до української ГТС.

    У серпні 2016 року транзит газу територією України склав 6,949 млрд куб. м, що на 3,1% більше за показники аналогічного періоду минулого року. Збільшення місячних обсягів транспортування пов'язано із 8-денною зупинкою системи газогонів «Північний потік», яка розпочалась 9 серпня та закінчилась 18 серпня.

    Як повідомляє прес-служба «Укртрансгазу», у зв’язку з даним ремонтом ВАТ «Газпром» збільшив заявку, але не підкріпила її реальними обсягами надходжень блакитного палива до української ГТС (додаток діаграма), що призвело 11 серпня до падіння тиску на російській прикордонній газовимірювальній станції Суджа – 59 атмосфер при контрактному 60 атм.

    «Така тенденція продовжується до сьогоднішнього дня, включаючи ГВС Писарівка, на якій з серпня також зафіксоване недотримання контрактного тиску, факт – 63,2 атм, при плановому – 70,0 атм.», - йдеться у повідомленні.

    «Незважаючи на це, «Укртрансгаз» суворо дотримується правил функціонування оператора ГТС, - отримані на східному кордоні обсяги газу відпускаються європейським споживачам на західному кордоні з мінімально допустимим показником OBА (балансувальний газ), який станом на 01 вересня становить: «-1,1» млн. кубометрів», - підкреслюють в компанії.

    glavcom.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.