• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Товарний експорт України з ЄС за два місяці цього року зменшився на 39,8% - нардеп
    Опубликовано: 2016-04-28 12:00:00

    Показник товарного експорту України з ЄС за перші два місяці 2016 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшився на 39,8%. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підпрпиємництва Віктор Галасюк у рамках своєї доповіді про ЗВТ з ЄС під час засідання української частини парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, передає УНН з посиланням на інформаційне управління ВР.

    “За перші два місяці 2016 року показник товарного експорту України з ЄС порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшився на 39,8%”, - зазначив В.Галасюк.

    На думку парламентаря, причини тому слід шукати як серед зовнішніх, так і серед внутрішніх факторів.

    "Так, на міжнародному рівні негативну роль відіграли тарифні та нетарифні бар'єри”, - пояснив голова парламентського комітету.

    Своєю чергою, на національному рівні, за даними доповідача, такій динаміці посприяла корупція, неефективна система оподаткування, відсутність доступних кредитів та монополізований доступ до електромереж.

    Тож у рамках зовнішньої політики розв'язанню зазначених проблем, на думку В.Галасюка, могли б посприяти переговори з лібералізації тарифних та нетарифних торговельних бар’єрів, розвиток торгової дипломатії, вдосконалення механізму торговельного інформування, лібералізація торговельних заходів, координація співпраці в галузі технічної допомоги.

    Стосовно внутрішньої політики, як переконаний народний депутат, слід подбати про впровадження сміливих заходів щодо боротьби з корупцією, повне перезавантаження судової та правоохоронної системи, проведення радикальної податкової реформи, посилення конкурентноздатності, пріоритезацію інвестиційної та промислової політики, більш глибоке залучення бізнес-спільноти, українських та європейських законодавців через Комітет асоціації у торговельному складі тощо.

    Нагадаємо, у Мінекономрозвитку повідомили, що ЄС став основним партнером України в експорті товарів за два місяці 2016 року з часткою в 44,4%.

    unn.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.