Товарний експорт України з ЄС за два місяці цього року зменшився на 39,8% - нардеп

28 апр, 12:00

Показник товарного експорту України з ЄС за перші два місяці 2016 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшився на 39,8%. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підпрпиємництва Віктор Галасюк у рамках своєї доповіді про ЗВТ з ЄС під час засідання української частини парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, передає УНН з посиланням на інформаційне управління ВР.

“За перші два місяці 2016 року показник товарного експорту України з ЄС порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшився на 39,8%”, - зазначив В.Галасюк.

На думку парламентаря, причини тому слід шукати як серед зовнішніх, так і серед внутрішніх факторів.

"Так, на міжнародному рівні негативну роль відіграли тарифні та нетарифні бар'єри”, - пояснив голова парламентського комітету.

Своєю чергою, на національному рівні, за даними доповідача, такій динаміці посприяла корупція, неефективна система оподаткування, відсутність доступних кредитів та монополізований доступ до електромереж.

Тож у рамках зовнішньої політики розв'язанню зазначених проблем, на думку В.Галасюка, могли б посприяти переговори з лібералізації тарифних та нетарифних торговельних бар’єрів, розвиток торгової дипломатії, вдосконалення механізму торговельного інформування, лібералізація торговельних заходів, координація співпраці в галузі технічної допомоги.

Стосовно внутрішньої політики, як переконаний народний депутат, слід подбати про впровадження сміливих заходів щодо боротьби з корупцією, повне перезавантаження судової та правоохоронної системи, проведення радикальної податкової реформи, посилення конкурентноздатності, пріоритезацію інвестиційної та промислової політики, більш глибоке залучення бізнес-спільноти, українських та європейських законодавців через Комітет асоціації у торговельному складі тощо.

Нагадаємо, у Мінекономрозвитку повідомили, що ЄС став основним партнером України в експорті товарів за два місяці 2016 року з часткою в 44,4%.

unn.com.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/463509.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua