• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Через місяць пиво в Україні стане алкогольним напоєм
    Опубликовано: 2015-06-01 23:00:00

    Пиво - це насичений діоксидом вуглецю пінистий напій, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, який зазначений у товарній позиції 2203 згідно з УКТ ЗЕД.

    Таке визначення цього напою містять норми Податкового кодексу України (ПКУ). Поняття алкогольні напої визначені як у ПКУ, так і в Законі №481, згідно з якими алкогольні напої - це продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмістких матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відсотка об'ємних одиниць, які зазначені в товарних позиціях 2203, 2204, 2205, 2206, 2208 згідно з УКТ ЗЕД, а також з вмістом спирту етилового 8,5% об'ємних одиниць і більше, які вказані в товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД. Тобто, пиво з вмістом етилового спирту від 0,5% прирівнюється до алкогольних напоїв. Така норма буде діяти з 1 липня 2015 року. Відповідно, роздрібна торгівля пивом, як і іншими алкогольними напоями (крім столових вин), може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, в тому числі і виробниками, за наявності у них ліцензій.

    Звертаємо увагу, якщо суб'єкт господарювання має діючу ліцензію на продаж алкогольних напоїв, то купувати окрему ліцензію на роздрібну торгівлю пивом йому не потрібно.

    До речі, обмеження по торгової площі будівлі в місці реалізації алкогольних напоїв "не менше 20 кв. Метрів" на торгівлю тютюновими виробами та пивом не поширюється.

    grim.in.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.