• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На алкогольному ринку України з’явився новий гравець
    Опубликовано: 2005-12-15 16:46:00
    Львівський лікеро-горілчаний завод презентував нову торгову марку горілки «Вожак», яка представлена на українському ринку трьома позиціями: «Вожак класична», «Вожак оригінальна», «Вожак особлива». Як повідомили представники Львівського лікеро-горілчаного заводу, випуск нового бренду став їх першим кроком щодо освоєння вітчизняного ринку.
     
    «Вожак» — це високоякісна горілка міцністю 40 градусів, виготовлена зі 100 % натуральної сировини. Горілка випускається у пляшках ємністю 0,5 літра. Виробництво нового бренду розпочалося у жовтні 2005 року. У роздрібну мережу продукція поступила на початку листопада поточного року.
     
    Просуванням та реалізацією продукції ТМ «Вожак» на вітчизняному ринку займається Львівський лікеро-горілчаний Торговий Дім. До кінця 2005 року планується виготовити 100 тис. дал або 2 млн. пляшок 0,5 л горілки «Вожак». У подальших планах підприємства — запуск на національному рівні нових марок різних цінових сегментів та завоювання лідерської позиції серед виробників високоякісної горілчаної продукції в Україні.
     
    За словами виконавчого директору ЗАТ Львівський лікеро-горілчаний Торговий Дім Костянтина Корнєєва, ціни на горілку формуються з огляду на конкурентоспроможність та собівартість сировини. На його думку, «Вожак» — горілка середнього цінового сегменту, що є, до речі, найбільш популярним в Україні. Тому середня роздрібна ціна коливатиметься від 12 до 14 гривень за пляшку. Продукція розрахована на ту категорію чоловіків, що купують горілку в супермаркетах не рідше, ніж 2-3 рази на місяць за ціною від 10 до 15 грн.
     
    Юрій Глібовицький, генеральний директор Львівського лікеро-горілчаного Торгового Дому зазначив:
     
    «Цей продукт — перший результат нашої майже трирічної діяльності, метою якої є надання можливості шанувальникам лікеро-горілчаних виробів в Україні оцінити високу якість продукції Львівського ЛГЗ. Старт був успішним. ТМ „Вожак“ уже представлена вже в 50 % великих магазинів та супермаркетів по всій Україні».
     
    Нині в Україні продукція Львівського ЛГЗ поширена переважно на Львівщині. Станом на листопад 2005 року Львівському ЛГЗ належить лише 6 % вітчизняного ринку, проте у Львівському регіоні його частка бізнесу сягає 60 %.
     
    На Львівському ЛГЗ виготовлення кожного напою починається з технічного відділу та контрольно-виробничої лабораторії, де створюють нові рецептури. Розроблені відповідно до рекомендацій маркетологів нові напої виготовляють спочатку як експериментальний варіант. Потім їх оцінює дегустаційна комісія. Тільки після загального схвалення керівництвом заводу, маркетологами, технологами, професійними дегустаторами починається впровадження продукції у серійне виробництво. Технологічний процес виробництва горілки на Львівському ЛГЗ триває понад тиждень. У ньому використовують спирт міцністю 96,5 % із першокласного зерна.
     
    За словами начальника контрольно-виробничої лабораторії Євгенії Йосенко,
    спирти «Екстра», «Люкс», «Пшенична сльоза» на Львівський ЛГЗ постачає Львівське спиртове об’єднання 12-ти спиртових заводів, зокрема в Суходолах, Лопатині, Воютичах, Вузловому тощо. Аналіз спиртів на Львівському ЛГЗ проводить кваліфікований фахівець-хімік, який особисто відбирає найкращі зразки. Тільки спирти з відмінними фізико-хімічними показниками впроваджують далі у виробництво. На Львівському ЛГЗ вода проходить 3 рівні підготовки. Окрім того, працівники заводу самостійно виготовляють ароматні спирти з плодів, різноманітних трав та коріння.
     
    Незмінні цінності, що забезпечують репутацію Львівського ЛГЗ, це якість сировини, натуральні складники, класичні технології виробництва, оригінальні давні рецептури, новітнє обладнання, висока кваліфікація персоналу. Структура підприємства складається з двох рівнів: виробничого та торгівельного. Виробничий рівень представляє ЗАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод», що засноване на колективній формі власності та входить до державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт». Діяльність Львівського ЛГЗ полягає у безпосередньому виробництві лікеро-горілчаної продукції та натурального харчового 9 % оцту. Треба зазначити, що на території колишнього Радянського Союзу Львівський ЛГЗ одним з перших почав випуск натурального спиртового оцту, та й досі Львівський цех з виробництва натурального спиртового оцту є одним з провідних в Україні.
     
    У 1995–1996 роках з метою вдосконалення якості продукції, а також для збільшення потужностей завод було реконструйовано та встановлено 7 нових ліній розливу німецького (Krones) та італійського (Simi Packaging) виробництва. Це дало змогу не тільки збільшити обсяги виробництва якісної продукції, а й розширити асортимент. Проте найбільша цінність — це висококваліфіковані спеціалісти, вважає директор заводу Юрій Глібовицький.
     
    Асортимент продукції Львівського ЛГЗ нараховує понад 60 видів горілки та лікерів, 3 види оцту. Тільки за останні два роки тут розроблено 23 нових види продукції. Найвідоміші торговельні марки горілок: «Володар», «Слава», «Саміт», «Столова», «Львівська», «Забава», «Вертеп», «Вожак»; з елітних марок — «Золотий Лев», «Perlova», «Золото Полуботка», «Козак», що мають великий попит за кордоном.
     
    Також на заводі виготовляють легендарний бальзам «Дністер», що настоюється на 14-ти карпатських травах, та лікери «Старий ринок». Оцтовий ряд представлений натуральним харчовим «Спиртовим», корисним «Яблучним» і делікатесним «Винним».
     
    Виробнича потужність заводу
     
    Площа підприємства становить 57 549 м², зокрема, 7 265 м² виробничих приміщень.
     
    Основний фонд заводу станом на 1 січня 2000 року склав 13,4 млн. грн. Річна виробнича потужність Львівського ЛГЗ — 2,8 млн. дал або 56 млн. пляшок 0,5 л горілчаних виробів та 2,6 млн. пляшок 0,5 л харчового оцту.
     
    На думку незалежних експертів, потенціал заводу щонайменше вдвічі перевищує теперішні показники виробництва. Таким чином, з огляду на подальший розвиток підприємства, було прийнято рішення про активізацію діяльності на національному рівні.
     
    Іван Охабський, голова правління Львівського ЛГЗ зауважив:
     
    «Можливості нашого підприємства дуже великі. У нас є необмежений доступ до якісної сировини та величезний потенціал розвитку виробничих потужностей. А якщо врахувати, що наш завод належить до найпотужніших горілчаних виробників України, то, за сприятливих ринкових умов, ми цілком зможемо зайняти та утримувати позиції лідера ринку. Ми впевнені, що горілка «ВОЖАК» смакуватиме споживачам усіх регіонів України, і її любитимуть так само, як полюбили нашу продукцію галичани».
     
    Слід додати, що у травні 2005 року на заводі було впроваджено Інтегровану систему управління якістю згідно з міжнародним стандартом ISO 9001 та вимогами НАСРР. Сертифікація містила два види стандартів: система з управління якістю (СУЯ) та безпекою харчової продукції (НАССР). Перша стосувалася всього заводу, друга — виробництва ковпачків, а також безпосередньо процесу виготовлення оцту, горілки та лікеро-горілчаних виробів. Зрештою, всю продукцію Львівського ЛГЗ було сертифіковано за міжнародними та вітчизняними стандартами якості. Сертифікаційний аудит засвідчив, що всі стандарти якості на заводі дотримані найкращим чином. Отримані сертифікати — значний крок у подальшому динамічному розвитку підприємства.
     
    Довідка Elcomart News.Сучасна історія Львівського лікеро-горілчаного заводу (Львівського ЛГЗ) датується 1928 роком. Дозвіл на заснування Львівського лікеро-горілчаного заводу № 10 отримала Дирекція Державного спиртового монополю у Варшаві. Будівництво заводу тривало 3 роки — з листопада 1928 до листопада 1931 року. І саме 30 листопада 1931 року вважають Днем народження Львівського ЛГЗ. Отже, 30 листопада 2006 року Львівському ЛГЗ виповниться 75 років!
     
    У 30-ті роки ХХ століття до складу підприємства входили: завод на Богданівці, що займався виробництвом спирту, і завод на Знесінні, який виробляв переважно горілку. Дані, що збереглися в архівах Львівського ЛГЗ, дають змогу отримати повну інформацію про виробничі потужності того періоду: 140–160 робітників виробляли більше 4 млн. літрів спирту та до 100 тис. літрів горілки на рік. Це забезпечувало просування на ринок приблизно 40 видів власних лікеро-горілчаних виробів. Таким чином, Державний спиртовий монополь успішно конкурував із приватними підприємствами. Окрім того, завод утримував мережу власних горілчаних складів, магазинів оптової та роздрібної торгівлі у великих і маленьких містах Галичини.

    За радянських часів, а саме у 1940 році, підприємство було націоналізовано та зареєстровано під назвою «Львівський лікеро-горілчаний завод № 2». Завод підпорядковувався Республіканському державному тресту лікеро-коньячних та горілчаних виробів Наркомхарчопрому УРСР «Лікер-горілка».
    Під час Великої Вітчизняної війни завод зазнав сильних втрат через бомбардування. Але вже 1945 року він запрацював на повну потужність. Асортимент продукції на той час складався з горілки, гірких та солодких наливок, лікерів, спирту, сивушної олії.
     
    У 80-ті роки через своє вигідне геополітичне розміщення Львівський ЛГЗ став стратегічним об’єктом — одним з 3-х основних заводів-експортерів, які входили до Союзплодоімпорту, зовнішньоекономічного торгово-промислового відомства СРСР, діяльність якого полягала у розповсюдженні радянської продукції у світі. Отже, як і Московський завод «Кристал» чи Ленінградський горілчаний завод, Львівський ЛГЗ постійно перебував під пильною увагою і прискіпливим контролем радянських чиновників. Щоб надати дозвіл на експортування, на заводі декілька місяців працювали вчені та промислові фахівці з усього СРСР. В Україні Львівському ЛГЗ не було рівних!
     
    80 % продукції Львівського ЛГЗ експортувалося (на той час лише горілка «Столична» та «Московська особлива») у 40 країн Європи, США, Канади, Південної Америки. Загалом річна виробнича потужність заводу на той період становила приблизно 5 млн дал лікеро-горілчаної продукції.
     
    Протягом 90-х років було значно оновлено технологічну базу Львівського ЛГЗ, що дає змогу сьогодні випускати понад 60 найменувань високоякісних горілок та лікерів. Щоб покращити якісні характеристики продукції, її естетичне оформлення, а також збільшити потужності у 1995–1996 роках на заводі було проведено реконструкцію. За виробничою потужністю незалежні експерти називають Львівський ЛГЗ третім в Україні після заводов-лідерів ринку Nemiroff та «Союз-Віктан». З 1997 до 2002 року саме на Львівському ЛГЗ розливалися горілки ТМ «Гетьман» та «Первак», для яких спеціалісти заводу розробили оригінальні рецептури. Партнери добре знають львівську якість, тому і прагнуть співпрацювати саме з Львівським ЛГЗ.
     
    Наталія Погосова,
    кореспондент
     
    ELCOMART News
    (www.e-news.com.ua))
     






    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.