• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У Львові відкрито перший в Україні музей пивоваріння
    Опубликовано: 2005-10-17 14:54:00
    До святкування 290-річчя Львівської пивоварні у Львові 14 жовтня урочисто було відкрито перший в Україні музей пивоваріння. Цю історичну пам’ятку створено саме у серці колишньої стародавньої броварні, де у 1715 році з’явився цех пивоварів, що започаткував офіційне створення першої української броварні — Львівської.
    Тим часом у Львові ще у XV столітті варити пиво вмів кожний. Першими пивоварами були монахи, які не тільки заробляли на цьому гроші, а й вносили європейські пивоварні традиції в Україну.
    Відтепер славне місто Львів не просто промислове підприємство пивної галузі, але й своєрідний місто-музей пива.
    Робота над створенням музею розпочалася у 2003 році. Було реконструйовано історичні приміщення та проведено наукову дослідницьку роботу по використанню європейського досвіду у створенні таких експозицій. Адже за кордоном такий заклад, як музей пивоваріння, є історичним, культурним та туристичним об`єктом, який завжди бажають відвідати тисячі екскурсантів. Наприклад, у Німеччині існує понад 80 пивних музеїв, у Австрії — 10, у Бельгії та Чехії — по 15. В Україні досі не було жодного.
    Слід сказати, що музейна експозиція налічує чимало цінних експонатів. Серед який великої уваги заслуговує легендарна Книга рецептур початку ХХ століття, за якою можна прослідкувати процес варіння пива. Також цікавими є і Статут львівського акційного товариства броварів1897 р., і колекція пивних етикеток, що налічує 30 тисяч одиниць.
    До організації музею та у збиранні експонатів разом с пивоварами та керівниками львівських музеїв активно долучилися й прихильники пива «Львівського», причому кожен, хто допоміг своїм внеском, отримав право разом зі своїми родичами безкоштовно відвідувати музей. Для відвідувачів буде представлено старовинні процеси виробництва пива та дегустація славетного напою.
    Довідка. За даними спеціалістів, на сьогодні український ринок пива становить 145—150 мільйонів декалітрів на рік.
    Ганна Тиха
    кореспондент
    ELCOMART News
    (www.e-news.com.ua)
     
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.