• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМКУ проводить моніторинг страхового ринку України
    Опубликовано: 2005-10-10 16:42:00
    За результатами проведеного минулої п’ятниці засідання, 18 жовтня цього року Антимонопольний комітет України прийме рішення про порушення конкуренційного законодавства страховими компаніями, які здійснювали свою діяльність у приміщеннях органів МВС.
    Так, в ході останнього засідання Комітет розглянув результати розслідування антиконкурентних дій на ринках страхових послуг. Зокрема, у вчиненні порушення Комітет звинувачує ДП МВС «Ресурси», ДП «Захист» (колишній ДП «Страховий альянс»), ЗАТ «Українська страхова компанія «Княжа», ЗАТ «Народна фінансово-страхова компанія «Добробут» та ЗАТ «Українська охоронно-страхова компанія».
    Оскільки деякі компанії не визнають порушення та, намагаючись затягнути прийняття рішення, заявили про потребу у додатковому часі для ознайомлення з матеріалами справ, Комітет надав їм таку можливість.
    В той же час, враховуючи соціальну значимість необхідності припинення страховиками порушень, Комітет прийме рішення на спеціальному засіданні із залученням засобів масової інформації та громадськості.
    «Збереження конкуренції на ринку страхування – це можливість вибору оптимальних для споживача умов, адже страхування автовласників є обов’язковим сьогодні і кожен водій матиме страховий поліс у майбутньому. Нажаль, зараз на цьому ринку, який має бути висококонкурентним, відбувається концентрація ринкової влади в руках декількох компаній, пов’язаних з державною установою. Тому на ті компанії, які свідомо нехтують правилами поведінки на ринку, порушують конкуренційне законодавство, відмовляються співпрацювати з Комітетом та намагаються будь-яким шляхом уникнути відповідальності, очікують самі жорсткі, передбачені законодавством, санкції. В даному випадку, мова може йти про багатомільйонні штрафи», - підкреслив голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
    Урядовий портал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.