• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Делегація України бере участь в конференції Сторін Конвенції ООН проти транснаціональної організованої злочинності
    Опубликовано: 2005-10-11 16:39:00
    З 10 по 21 жовтня 2005 року у Відні (Австрія) перебуває делегація України з метою участі у другій сесії Конференції Сторін Конвенції ООН проти транснаціональної організованої злочинності - Палермської конвенції. До складу української делегації увійшли представники Міністерств юстиції, внутрішніх справ, закордонних справ, Служби безпеки України та Держкомнацміграції України.
     
    Як повідомила прес-службі заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Катерина Шевченко, в ході другої сесії Конференції Сторін Конвенції здійснюється огляд імплементації державами положень Палермської конвенції та Протоколів до неї.
     
    Учасники делегацій планують розглянути хід базової адаптації національного законодавства відповідно до Конвенції та Протоколів, в тому числі встановлення кримінальної відповідальності за незаконні діяння. Планується обговорити труднощі, що виникають при виконанні зобов’язань за Конвенцією, та шляхи розвитку і зміцнення міжнародного співробітництва. Крім того, у центрі уваги присутніх - питання надання технічної допомоги щодо подолання труднощів, виявлених у ході виконання Конвенції.
     
    На Конференції учасники обговорять шляхи реалізації третього Протоколу проти незаконного виготовлення та обороту вогнепальної зброї, її складових та компонентів, а також боєприпасів до неї, який доповнює Конвенцію. Цей Протокол набув чинності 3 липня 2005 року.
     
    Участь представників України у роботі Конференції надає широкі можливості для ознайомлення з міжнародним досвідом щодо виконання положень Конвенції та Додаткових протоколів до неї. Отриманий досвід буде використаний під час нормотворчої діяльності в нашій країні, що сприятиме вирішенню практичних завдань, які стоять перед вітчизняними відповідними відомствами.
     
    Довідка. Конференція держав - Сторін Палермської конвенції заснована відповідно до статті 32 Конвенції з метою розширення можливостей Держав-учасниць у питаннях боротьби з транснаціональною організованою злочинністю, а також сприяння виконанню положень Конвенції.
     
    Конвенція Організації Об'єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності, Протокол про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї, та Протокол проти незаконного ввозу мігрантів по суші, морю і повітрю, що доповнюють Конвенцію, ратифіковані Законом України від 4 лютого 2004 року та набули чинності для нашої країни 21 травня 2004 року.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.