• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кондоліза Райс прибула до киргизької столиці Бішкеку
    Опубликовано: 2005-10-12 10:14:00
    Державний секретар Сполучених Штатів Кондоліза Райс прибула до киргизької столиці Бішкеку в рамках триденного турне країнами Центральної Азії. Держдепартамент каже, що упродовж триденної поїздки Середньою Азією пані Райс обговорюватиме питання безпеки та підтримуватиме демократичні і вільно ринкові реформи.
     
    Саме в галузі реформ узбецький уряд виявляє негативні тенденції. Чотири роки тому, після того як США бомбардували Талібан в сусідньому Афганістані, Узбекистан став одним з найближчих регіональних союзників Вашингтона у війні з тероризмом, надавши США військову базу для афганських операцій.
     
    Це підходило жорсткому узбецькому президентові Ісламу Карімову, який каже про загрозу релігійного екстремізму в регіоні. Більшість оглядачів вважають, що справжньою причиною антиурядових настроїв в Узбекистані є репресії та неефективна економіка політика.
     
    США та Євросоюз засудили застосування Узбекистаном сили проти демонстрантів у місті Андіжан у травні. Президент Карімов тепер знову повернувся до Росії, знаючи, що президент Путін підтримуватиме його незалежно від стану з правами людини чи демократичних реформ.Після Киргизстану Кондоліза Райс відвідає Таджикистан, Казахстан та Афганістан, але омине Узбекистан.
     
    "BBCUkrainian.com"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.