Кондоліза Райс прибула до киргизької столиці Бішкеку

12 окт, 10:14

Державний секретар Сполучених Штатів Кондоліза Райс прибула до киргизької столиці Бішкеку в рамках триденного турне країнами Центральної Азії. Держдепартамент каже, що упродовж триденної поїздки Середньою Азією пані Райс обговорюватиме питання безпеки та підтримуватиме демократичні і вільно ринкові реформи.
 
Саме в галузі реформ узбецький уряд виявляє негативні тенденції. Чотири роки тому, після того як США бомбардували Талібан в сусідньому Афганістані, Узбекистан став одним з найближчих регіональних союзників Вашингтона у війні з тероризмом, надавши США військову базу для афганських операцій.
 
Це підходило жорсткому узбецькому президентові Ісламу Карімову, який каже про загрозу релігійного екстремізму в регіоні. Більшість оглядачів вважають, що справжньою причиною антиурядових настроїв в Узбекистані є репресії та неефективна економіка політика.
 
США та Євросоюз засудили застосування Узбекистаном сили проти демонстрантів у місті Андіжан у травні. Президент Карімов тепер знову повернувся до Росії, знаючи, що президент Путін підтримуватиме його незалежно від стану з правами людини чи демократичних реформ.Після Киргизстану Кондоліза Райс відвідає Таджикистан, Казахстан та Афганістан, але омине Узбекистан.
 
"BBCUkrainian.com"

Адрес новости: http://elcomart.com/show/106552.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua