• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Судові та антимонопольні органи України й ЭС налагоджують взаємодію
    Опубликовано: 2005-11-28 15:12:00
    Сьогодні у м.Львів розпочав роботу міжнародний семінар «Застосування конкуренційного законодавства судами та антимонопольними органами». Організаторами цього заходу виступили Антимонопольний комітет України спільно з проектом Tacis “Правова та інституційна основа захисту конкуренції в Україні”.
     
    Участь у семінарі, який проводиться у рамках реалізації Плану дій Україна-ЄС, беруть представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Верховного суду України, Вищих господарського та адміністративного судів України, понад шестидесяти апеляційних та господарських судів України, а також фахівці органів Антимонопольного комітету. Європейський Союз представляє ціла низка провідних експертів та суддів з Німеччини й Бельгії.
     
    Головною метою цього семінару є обмін досвідом у розслідуванні порушень, узгодження принципів публічно- та приватно-правового порядку вирішення справ пов’язаних із дотриманням конкуренційного законодавства в ЄС та в Україні.
     
    Протягом трьох днів фахівці проведуть порівняльний аналіз проведення розслідувань як у справах про порушення законодавства про захист конкуренції, так і у справах про економічну концентрацію, проаналізують повноваження Антимонопольного комітету і Європейскої комісії щодо проведення таких розслідувань.
     
    Також учасники семінару розглядатимуть економіко-правові аспекти розслідування антиконкурентних змов, зловживань монопольним становищем та застосування механізму звільнення від відповідальності тих підприємців, які співпрацюють з конкуренційними органами у доведенні порушень.
     
    “Чітка взаємодія між судами і органами Антимонопольного комітету, однакове правозастосування норм законодавства є одним з найважливіших чинників своєчасного та неупередженого проведення розслідувань й вирішення справ. Зважаючи на останні зміни конкуренційного законодавства та приклади з судової практики, нам необхідно узгодити позиції з багатьох актуальних питань, в тому числі і щодо визначення товарних й географічних меж ринків. Сподіваюсь, спільні консультації разом з европейськими колегами допоможуть нам це зробити, що, врешті-решт, сприятиме захисту і розвитку економічної конкуренції в Україні”, - зазначив у цьому зв’язку Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
     

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.