• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: Гуманітарна політика є складовою національної безпеки
    Опубликовано: 2005-11-28 15:31:00
    «Я відніс би політику гуманітарного напрямку до політики безпеки держави», – заявив Віктор Ющенко, виступаючи на Перших Президентських слуханнях. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    «Якщо ми не збагнемо зараз колосальну цінність українського слова, традицій, історії, ми можемо втратити все. Сьогодні держави падають не від полків Муравйова, а від того, що забувають мову, культуру, традиції», – сказав Президент.
     
    Глава держави наголосив на необхідності розробки й провадження чіткої державної інформаційної політики. За його словами, нині більша частина медіаринку зосереджена в руках кількох власників, що не пасує демократичній державі. «Якщо на цьому ринку не буде правильної, чесної, відкритої конкуренції, ми не почуємо правди про те, що твориться в державі і суспільстві», – наголосив В. Ющенко.
     
    Говорячи, зокрема, про розподіл радіочастот, Президент висловив сподівання, що до кінця 2005 року буде вирішено, як розпоряджатися частотами, які ще з радянських часів перебувають у компетенції військових.
     
    Щодо проблем українських книговидавців, Глава держави нагадав, що бюджет наступного року передбачає фінансову підтримку цієї сфери. Водночас він застеріг, що тут не йдеться про пільгове оподаткування вітчизняних видавців. «Хто буде займатися українською мовою в темі видавництва, той буде заохочений державою. Але всі будуть платити податки», – наголосив Президент.
     
    Коментуючи стан українського кінематографа, В. Ющенко висловив переконання, що держава повинна допомагати кіномитцям, роблячи державні замовлення на фільми принаймні на перших порах. Згодом, сказав Президент, ця сфера повинна стати прибутковою.
     
    Глава держави також зосередився на необхідності створення музеїв («Мистецький арсенал», музей Трипільської культури) та відновленні історичних пам’ятних місць, таких як Батурин. Президент закликав долучатися до цих проектів бізнесменів.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.