• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Засідання суду над Хусейном не відкладатимуть
    Опубликовано: 2006-01-16 17:37:00

    Чергове засідання суду над колишнім президентом Іраку Саддамом Хусейном і сімома його сподвижниками не буде відкладено і відбудеться у визначений раніше день – 24 січня. Про це повідомив в опублікованому в понеділок інтерв'ю міжарабській газеті «Аш-Шарк аль-Аусат» що видається в Лондоні арабською мовою, суддя на процесі у справі Хусейна Саїд аль-Гаммаши. Він очолить слідство, якщо буде затверджено відставку головного судді Різгара Аміна, який подав в суботу прохання про усунення від ведення цієї справи.

    Як повідомили арабські ЗМІ, Амін вирішив відмовитися від подальшого ведення процесу на знак протесту проти тиску на нього з боку теперішнього проамериканського уряду Іраку.

    Іракські і американські політики вимагають від Аміна більшої жорсткості стосовно екс-президента Іраку і прискорення судового розгляду, повідомляє РІА «Новості».

    «Мені невідомо про причини, які підштовхнули мого колегу подати у відставку, але я сподіваюся, що він повернеться на свій пост і вестиме наступні засідання суду», – сказав аль-Гаммаши, зауваживши при цьому, що «відсутність головного судді, його повна відставка або відпустка не означає припинення судового процесу, якщо йому є заміна».

    «Це нічого не міняє в ході суду, який іде за своїми законами», – наголосив суддя.

    За словами аль-Гаммаши, його не цікавить, хто перед ним як обвинувачений – колишній президент чи пересічний громадянин. «Я зацікавлений тільки в проведенні справедливого розслідування і рівному ставленні до всіх обвинувачених незалежно від їх колишнього рангу», – додав він.

    Різгар Амін, курд за національністю, який головував на засіданнях процесу над Саддамом Хусейном і сімома його найближчими сподвижниками, яких звинувачують зокрема в причетності до масового вбивства в 1982 році 148 селян з іракського села Ед-Дуджейль. Наразі з Аміном ведуть переговори, щоб вмовити його продовжувати вести цю справу.

    "Радiо - ЕРА"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.