• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Гриценко зустрівся з Дьордєм Келеті
    Опубликовано: 2006-01-19 16:28:00

    Сьогодні, 19 січня, міністр оборони України Анатолій Гриценко в рамках офіційного візиту української військової делегації до Угорської Республіки зустрівся з головою Комісії з питань оборони Державних Зборів Угорської Республіки паном Дьордєм Келеті.

    Під час зустрічі з представником угорського парламенту глава українського оборонного відомства позитивно оцінив рівень співпраці Міністерства оборони України з Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

    “За підсумками року роботи на посаді міністра оборони України я цілком задоволений співпрацею з профільним парламентським комітетом, який очолює представник опозиції, член Комуністичної партії України Георгій Крючков”, – зазначив Анатолій Гриценко.

    Міністр оборони України також підкреслив, що практично усі пропозиції, подані Міністерством оборони України, у тому числі і бюджетні, знаходили підтримку в парламентському комітеті.

    “Незважаючи на склад цього комітету, в якому є представники багатьох політичних партій, ми знаходимо з його боку більше підтримки, ніж з боку Уряду, зокрема, Міністерства фінансів України”, – сказав Анатолій Гриценко. Він також наголосив, що для того, щоб дискусії високопосадовців Міністерства оборони України з парламентарями були більш результативними і конструктивними, їх запрошують на засідання колегії військового відомства, організовують виїзди у війська, знайомлячи таким чином депутатів з реальним станом справ в Українському війську.

    Глава оборонного відомства України наголосив, що завдяки плідній роботі Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України сьогодні Збройні Сили України мають чітке бачення розвитку на найближчі 6 років.

    Анатолій Гриценко також поінформував угорського парламентаря, який свого часу був міністром оборони Угорщини, про затвердження Верховною Радою України оборонного бюджету на 2006 рік. За словами Міністра оборони України, він на 51 відсоток більший за минулорічний.

    Міністр оборони України також повідомив пану Дьордю Келеті, що Президент України Віктор Ющенко заявив, що держава повертається до Збройних Сил України обличчям, визначаючи їхній розвиток одним із пріоритетних напрямів у сфері забезпечення національної безпеки.

    У свою чергу, голова Комісії з питань оборони Державних Зборів Угорської Республіки пан Дьордь Келеті розповів про підсумки роботи очолюваної ним Комісії та наголосив, що, незважаючи на вибори до Державних Зборів Угорщини, які, як і в Україні, відбудуться у березні поточного року, його країна продовжуватимуть плідну співпрацю з Україною як одним із своїх стратегічних партнерів.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.