• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • „Дія”- на захисті прав жінок України
    Опубликовано: 2005-09-19 13:17:00
    Всеукраїнське жіноче народно-демократичне об'єднання "Дія" – громадська організація, створена у 1997 році.
    Сьогодні ВЖНДО “Дія” – це 27 регіональних, 190 районних обласних, 78 міських та 36 районних міських організацій, що нараховують 52 900 жінок, яких об’єднали спільні цілі та завдання.
    Метою діяльності об’єднання є зростання ролі жінки в українській державі, захист її громадянських, політичних та соціально-економічних прав, сприяння розвитку українського суспільства.
    “Дію” очолює Тетяна Кондратюк.
     
    1999 року “Дія” стала одним із засновників Національної Ради Жінок України.
     
    У 2001 році, за рішенням Комітету взаємодії недержавних організацій ООН, “Дія” отримала спеціальний консультативний статус при Економічній і Соціальній Раді Організації Об’єднаних Націй, завдяки чому отримала можливість брати безпосередню участь у розробці міжнародних проектів ООН, які стосуються гендерної рівності та прав людини.
     
    У 2002 році “Дія” розробила та подала до Верховної Ради України пропозиції до проектів Законів “Про національну стратегію поліпшення становища жінок в Україні”, “Про попередження насильства в сім ї” та “Про концепцію державної сімейної політики”.
     
    У 2004 році “Дія” ініціювала та організувала засідання Експертної ради з проблем законодавства при Верховній Раді України щодо проведення законодавчої експертизи законопроекту “Про рівні права і можливості жінок та чоловіків”.
     
    У 2005 році представниці “Дії” на чолі з Т.Кондратюк беруть участь у засіданнях 49-ї сесії Комісії зі становища жінок Економічної та Соціальної Ради ООН.
     
    “Дія” започаткувала програми, спрямовані на реалізацію державної політики щодо дітей, молоді, жінок та сім‘ї. Такими програмами є:
     
    -  “Паритетна демократія в Україні”;
     
    -  “Розвиток жіночого підприємництва в Україні”;
     
    -  “Сільська жінка;
     
    -  Освітній проект ”Школа громадсько-політичного лідерства “ПоДія”, мета якого надати жінкам необхідні знання для успішної діяльності в політичній та громадській сферах, сприяти формуванню в Україні жіночої політичної та громадянської еліти, збільшенню представництва жінок у різних гілках влади;
     
    -  Програма “Дорога до храму”, у рамках якої здійснюється реалізація всеукраїнських семінарів: “Духовне багатство творчої особистості та шляхи її виховання у родині” і “Традиційні духовні цінності та запобігання руйнуванню сім’ї”;
     
    На рахунку “Дії:
    Міжнародний фестиваль дитячої творчості “Золотий лелека” та Всеукраїнський фестиваль творчості дітей села “Золоте зернятко”;
     
    Довгострокова акція “Фото на згадку” (кожна дитина із сирітського будинку отримує свої перші в житті фотографії та фотоальбом);
     
    Благодійні аукціони, кошти від яких йдуть на будівництво “Школи життя” для дітей, хворих на аутизм, хворобу Дауна та церебральний парали;
     
    Під егідою “Дії” проводяться семінари для жінок, організовуються кредитні спілки, здійснюється комплекс інформаційно-освітніх заходів, спрямованих на духовний розвиток, соціальний захист та економічну підтримку дітей та жінок.
     
    Наше гасло: “Дії кожного формують майбутнє!”


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.