• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Морозов: Окреме диппредставництво України в НАТО - актуальне питання
    Опубликовано: 2005-09-28 10:54:00
    Україна повинна мати в Брюсселі окреме дипломатичне представництво при НАТО. Про це заявляє посол з особливих доручень Костянтин Морозов, передає proUA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».
     
    «Виділення зі складу посольства України в Брюсселі Місії України при НАТО як окремого дипломатичного представництва Києва - актуальне питання, і я сподіваюся, що воно буде вирішено найближчим часом», - сказав Морозов в інтерв’ю журналістам у Брюсселі.
     
    Наразі посол у Бельгії представляє Україну в НАТО. Крім того, у Брюсселі працює українська місія при Європейському Союзі. Таким чином, у разі позитивного вирішення цього питання в Брюсселі буде три українських посли.
     
    Морозов відзначив, що для такого варіанта є всі підстави, тому що Україна вирішила стати членом НАТО. З цієї причини представники Києва повинні працювати в Міжнародному секретаріаті альянсу, у міжнародному військовому штабі. «Це значить, що ця робота повинна бути відділена, і представництво повинне перейти в категорію окремого дипломатичного представництва України в штаб-квартирі НАТО», - наголосив він.
     
    Посол відзначив, якщо раніше це питання залежало від економічних можливостей держави, що «зараз не дуже покращилися», то політична необхідність порівняно з економічними можливостями зараз домінує. «Таке політичне рішення може бути незабаром ухвалене», - вважає він.
     
    Крім того, Морозов також вважає за необхідне, щоб процес євроатлантичної інтеграції «очолювали реальні представники уряду». «Якщо інтеграційна політика зведена в ранг державної офіційної політики, то це - державне завдання, що повинне реалізовуватися урядом під керівництвом прем’єр-міністра, віце-прем’єрів і відповідних міністерств», - сказав посол.
     
    Говорячи про євроатлантичні перспективи Києва, Морозов висловив думку, що рівень готовності України досяг уже такого ступеню, що «можна говорити про реальну можливість приєднання до Плану з набуття членства (Membership Action Plane - MAP) або наприкінці нинішнього року, або на початку наступного». «Йде необоротний процес, що має завершитися або на зустрічі міністрів (іноземних справ) у грудні цього року, або навесні наступного. Виходячи з того, що цикл МАР починається восени, в України є час на розробку свого національного проекту для того, щоб восени 2006 року почати перший цикл.
     
    Виходячи з наявного величезного досвіду, Україні, можливо, не знадобиться 49 місяців, що затратили наші партнери, адаптуючи свої програми. Мій прогноз - я можу сказати, що на саміті 2008 року президент України представлятиме нашу країну як повноправного члена альянсу», - заявив Морозов.
     
    За даними «Інтерфакс-Україна», Морозов є одним з найбільш ймовірних кандидатів на посаду посла України в НАТО.
     
    ІА "Гаряча Лінія"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.