• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Громадська думка повернулася до часів Кучми
    Опубликовано: 2005-09-28 12:38:00
    Люди тепер думають як за Кучми
     
    За останні півроку сталися істотні зрушення у ставленні населення до влади і політиків, державних і соціальних інститутів, в оцінках стану справ у державі. Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” та Київським міжнародним інститутом соціології.
     
    У більшості показників громадська думка повернулася до часів Кучми. Наприкінці вересня 2005 року 61% опитаних вважали, що все в країні йде у неправильному напрямі, йде у правильному – 16%.
     
    Навіть у вересні 2004 року показники були кращими – тоді 54% вважали, що все рухається у неправильному напрямку і 26% — що у правильному. У порівнянні з березнем цього року на 31% зросла кількість тих, хто вважає напрям розвитку країни неправильним і на 44% зменшилася кількість тих, хто вважає напрям руху правильним.
     
    Винним у різних негараздах 35% населення вважають Президента Ющенка, 34% населення у цьому звинувачують олігархів з нової влади і 31% – колишнього прем’єра Юлію Тимошенко.
     
    Так як не довіряють Порошенку, не довіряли ще нікому
     
    У вересні єдиним політиком, що має позитивний баланс довіри-недовіри, є Володимир Литвин (+3%). Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” та Київським міжнародним інститутом соціології.
    А „лідерами” анти-довіри у вересні були Петро Порошенко (–78%), Леонід Кучма (–71%), Віктор Медведчук (–60%). Далі за рівнем негативу йдуть: Леонід Кравчук (–51%), Наталя Вітренко (–35%), Петро Симоненко (–33%), Віктор Янукович (–22%), Юлія Тимошенко (–12%), Олександр Мороз (–4%).
     
    За перше місце змагаються Тимошенко і Янукович
     
    Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, 3% бар’єр подолали б: Партія регіонів України (20.7%), Блок Юлії Тимошенко (20.5%), Народний Союз “Наша Україна” (13.9%), Соціалістична партія України (10.5%), Комуністична партія України (7.6%), Народна партія України (5.7%), Прогресивно-соціалістична партія України (3.3%).
    Про це свідчать дані загальноукраїнського опитування, проведенного Фондом “Демократичні ініціативи” та Київським міжнародним інститутом соціології.
    Відсотки дані у розрахунку до тих, хто виявив намір узяти участь у виборах чи ще вагається. Не визначилися з вибором 7.6% опитаних.
     
    Участь Ющенка у виборах додасть «Нашій Україні» 3,9%
     
    У разі утворення блоків навколо найбільш популярних лідерів, ці блоки, у разі виборів в останній тиждень вересня 2005 року, отримали б такі результати: блок Віктора Януковича – 21.3%, блок Юлії Тимошенко – 18.7%, блок Віктора Ющенка – 17.8%, блок Олександра Мороза – 8.6%, блок Петра Симоненка – 6.4%, блок Володимира Литвина – 6.0%, блок Наталі Вітренко – 3.3%, не визначилися 13.1%.
     
    Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” та Київським міжнародним інститутом соціології.
     
    За даними того ж опитування, Народний Союз “Наша Україна” без участі Віктора Ющенка набирає 13.9%. Таким чином Президент може додати «Нашій Україні» своєю участю у виборах 3,9%.
     
    Переважає думка, що Юлії Тимошенко слід іти на вибори окремо – так вважає 37% опитаних, спільне блокування обстоюють 20%.
     
    У розвалі команди Ющенко-Тимошенко головна провина покладається на оточення Президента (28%), самих Ющенка і Тимошенко звинувать значно менше – відповідно, 7% і 8%.
     
    Ющенко і Тимошенко розділили Майдан порівну
     
    15% населення України особисто брали участь у подіях „помаранчевої революції”. Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” та Київським міжнародним інститутом соціології.
     
    На думку населення, найбільше відповідає ідеалам Майдану діяльність Юлії Тимошенко (30%) та Віктора Ющенка (29%). Були відзначені також Олександр Зінченко (14%), Юрій Луценко (13%), Микола Томенко (7.5%).
     
    Проте половина опитаних відповіла, що таких немає або взагалі (23%), або не змогли визначити певної кандидатури (27%).
     
    У разі нового „Майдану” на нього готові вийти близько 20% опитаних, але цей „Майдан” буде поділений між Ющенком (9%) і Тимошенко (8%), ще 3% готові підтримати когось іншого.
     
    Зінченку вірять в 42 рази більше ніж Порошенку. Але третина не вірить нікому
     
    У ситуації взаємних звинувачень Олександра Зінченка і Петра Порошенка більшість населення схильна вірити Зінченку (42.5%), ніж Порошенку (1%). Кожний третій (33%) не довіряє жодному.
     
    Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” та Київським міжнародним інститутом соціології.
     
    При цьому в можливість об’єктивного і неупередженого розслідування звинувачень у корупції вірить лише 10% опитаних, а 61% у це не вірить. Ще для 9% це байдуже, а 19% не визначилися.
     
    Загальноукраїнське опитування проведене Фондом “Демократичні ініціативи” та Київським міжнародним інститутом соціології 18–21 вересня 2005 року. Було опитано 1803 респондента віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,24%.
     
    "ОГЛЯДАЧ"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.