• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Бойко: Уряд Єханурова лише почав відновлення діалогу з російською стороною
    Опубликовано: 2005-10-05 09:50:00
    "Підстав для паніки через можливе подорожчання російського газу для України немає. Переговори ще тривають і можна розраховувати на те, що газові домовленості будуть вигідні для України", – заявив в інтерв'ю Інтернет-виданню From-ua лідер Республіканської партії України Юрій Бойко.

    Він також оцінив подальші перспективи переговорів з Російською Федерацією: "Уряд Єханурова лише почав відновлення прагматичного діалогу з російською стороною, який погіршився протягом кількох останніх місяців", – підкреслив лідер республіканців.

    За його словами, російська сторона зараз пов'язує вирішення проблеми тарифів з поверненням до ідеї створення газового консорціуму. Тому остаточний результат газових переговорів стане більш зрозумілим лише після з'ясування позицій обох країн щодо консорціуму.

    "Відмова від ідеї консорціуму створює чимало проблем як для України, так і для Росії, тому новому уряду потрібно докласти максимум зусиль для оформлення ефективного енергетичного альянсу обох країн. Експорт енергоносіїв до Європи – взаємовигідний бізнес, який потрібно розвивати", – сказав Юрій Бойко.

    Нагадаємо, що раніше лідер республіканців заявляв про те, що повернення до ідеї українсько-російського газового консорціуму може стати ключовим пунктом нового формату співпраці України та Росії. Юрій

    Бойко також скептично оцінив можливість подорожчання газу до 160 доларів, оскільки такої ціни український ринок не витримає ні в 2006, ні в 2009 році. "Підвищення ціни поверне в наш лексикон слова "неплатежі" і "несанкціоновані відбори газу" і напевно викличе в української сторони необхідність заощаджувати на всьому – включно й на підтримці надійності газотранспортної системи. Це, у свою чергу, може привести до аварій, зриву поставок газу європейським споживачам і в результаті – до втрат і для України, і для Росії", – відзначив Бойко.
     
    From-ua.com


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.