• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ПАРЄ заслухає звіт про дотримання Україною своїх обов'язань
    Опубликовано: 2005-10-05 10:02:00
    Парламентська асамблея Ради Європи у середу заслухає звіт спеціальних спостерігачів стосовно того, як Україна дотримується своїх зобов'язань члена організації. На обговорення звіту приїхала делегація з Києва.
     
    Очікується, що автори звіту привітають перші досягнення нового українського керівництва, але наголосять на протребі ще багато зробити для побудови міцних підвалин демократичного майбутнього.
     
    Звіт зокрема вказує на потребу реформ, боротьби з корупією та зміцнення принципів верховенства закону.
     
    У проекті резолюції запропоновано, щоб Рада Європи далі провадила моніторинг в Україні і знову звітувала після українських виборів у березні, які названі великим випробуванням для нової влади.
     
    Окремо у звіті спостерігачів ПАРЄ згадано справу убитого журналіста Георгія Ґонґадзе.
    У проекті резолюції пропонується визнати справу завершеною лише тоді, якщо до відповідальності будуть притягнуті організатори і виконавці убивства.
     
    Генеральний прокурор Святослав Піскун, який інформував раду Європи про рослідування, висловив невдоволення наголосом на замовниках убивства.
     
    Мати і вдова загиблого журналіста висловили стурбованість, що справа Ґонґадзе може бути закрита судом над виконавцями убивства без пошуку замовників.
     
    BBC Ukrainian


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.