• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Пріорітети роботи уряду
    Опубликовано: 2005-10-05 16:41:00
    Уряд під час свого засідання, яке відбулося під головуванням Президента України Віктора Ющенка, визначив пріоритети своєї роботи. Про це ELCOMART Выборы 2006 повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.
     
    За словами Прем’єр-міністра України Юрія Єханурова, одним із шляхів вирішення економічних проблем у країні може стати розробка та запровадження комплексу першочергових заходів новим складом Уряду. Кожен міністр, кожен глава центрального органу виконавчої влади має провести поглиблений аналіз стану справ у відповідній галузі, і результатом має бути розробка комплексу першочергових заходів, спрямованих на усунення негативних тенденцій, - зазначив Прем'єр-міністр.
     
    Юрій Єхануров підкреслив, що у нинішнього складу уряду немає 100 днів на розкачку. Прем’єр-міністр окреслив головні завдання, що мають вирішити урядовці. По-перше, йдеться про зупинення негативних тенденцій у розвитку країни та закладення підвалин для сталого зростання економіки. Окрім того Уряд за дорученням Президента має розробити чітку і виважену стратегію розвитку країни.
     
    Ще одним завданням має стати пошук неординарних, але виважених першочергових кроків щодо проведення суспільних дискусій. За словами Юрія Єханурова, кожне принципове рішення, проходячи через горнило урядових комітетів, буде збагачено позиціями всіх зацікавлених сторін - науковців, представників громадськості, підприємців і народних депутатів.
     
    Прем’єр-міністр наполягає також на кардинальному оновленні взаємовідносин з Верховною Радою. Ми повинні перейти від практики шантажу та подачок до конструктивного діалогу, в якому головним аргументом стане суспільна користь. Особисто я, як Прем'єр-міністр, готовий регулярно звітувати перед депутатами Верховної Ради і роз'яснювати потребу тих чи інших стратегічних кроків Уряду, - підкреслив Прем'єр-міністр України.
     
    Новопризначений Уряд має намір також проводити нову регіональну політику в Україні. Величезні резерви забезпечення єдності політики уряду, а значить і його ефективності, приховані за вертикаллю центр-регіони. „Ми матимемо справжніх голів державних обласних адміністрацій, а не удільних князьків, які правлять на власний розсуд", - заявив глава Уряду.
     
    Юрій Єхануров підкреслив, що кожний з голів облдержадміністрацій отримає можливість не лише звітувати про свою роботу, а й ставити відповідні проблеми на центральному рівні. Для цього і створено посаду віце-прем’єр-міністра з регіональної політики, - підкреслив Прем’єр-міністр. На його думку, успішне використання саме регіональних резервів допоможе у стислі строки розв’язати невідкладні проблеми, найважливішими серед яких Прем’єр назвав збалансоване виконання бюджету-2005 та прийняття соціально виваженого бюджету розвитку 2006 року.
     
    Юрій Єхануров назвав орієнтири, які повинні виконуватися владою як у центрі, так і на місцях. За його словами, йдеться про відновлення і збереження макроекономічних балансів, забезпечення сприятливого інвестиційного клімату, переорієнтацію інноваційних капіталовкладень, розвиток непромислового сектора економіки, побудову нової системи стосунків між владою та бізнесом, а також захист геоекономічних інтересів українського виробника.
     
    Найголовніше завдання роботи Уряду протягом першого місяця – налагодження конструктивного діалогу влади і бізнесу, - наголосив Юрій Єхануров. Вже найближчого понеділка Уряд та Рада підприємців проведуть відверту дискусію стосовно проблем, які існують у стосунках влади та ділових кіл.
     
    ELCOMART Выборы 2006


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.