• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • НСНУ: суди над корупціонерами в прямому ефірі
    Опубликовано: 2005-10-21 09:56:00
    У регіонах України продовжуються організовані осередками "Народного Союзу Наша Україна" засідання круглих столів, під час яких обговорюється Антикорупційна програма, ініційована Президією Ради партії.
     
    Один з таких круглих столів відбувся в офісі Рівненської обласної організації "Нашої України". В обговоренні взяли участь активісти і регіональні лідери партії та її молодіжного крила, а також представники низки громадських об'єднань.
     
    Учасники круглого столу заявили про свою підтримку ініціатив Президії Ради "Нашої України" та висловили низку пропозицій до Антикорупційної програми, яка буде розглянута 12 листопада на з’їзді партії Віктора Ющенка. Зокрема, рівняни запропонували розширити повноваження правоохоронних органів у питаннях боротьби з корупцією, посилити кримінальну відповідальність для осіб, які отримують і дають хабарі, а також державний контроль за витратами громадян, запровадити і популяризувати проведення відкритих судових процесів проти вищих чиновників, звинувачених у корупції (з прямими трансляціями по телебаченню).
     
    Круглий стіл "Ні – корупції" провела і Кіровоградська обласна організація "Нашої України". За його результатами низка пропозицій була направлена до Президії Ради партії. Так, активісти обласного осередку запропонували запровадити декларації доходів і витрат посадових осіб першого – п'ятого рангів, розробити і прийняти закон, який забезпечить прозорий та реальний механізм відкликання депутатів усіх рівнів. Замість депутатської недоторканості "нашоукраїнці" пропонують запровадити депутатський індемнітет, який прийнятий у західних країнах і полягає у захисті парламентарія від юридичної відповідальності за слова та дії, сказані чи зроблені в процесі виконання депутатських обов’язків.
     
    Також під час круглого столу прозвучали пропозиції щодо створення всеукраїнського центру тестування абітурієнтів з представництвами в усіх обласних центрах та про відкриття в Кіровограді "гарячої лінії" для звернення громадян, які хочуть повідомити про факти корупції у владі.
     
    Прес-служба НСНУ


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.