• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Микола Сокирко: Використання адмінресурсу на парламентських виборах 2006 року може спричинити в Україні політичну кризу
    Опубликовано: 2005-11-17 12:50:00
    "Демократизація українського суспільства і політична свідомість громадян значною мірою зменшують сьогодні ймовірність використання адмінресурсу під час виборів. Проте, все ж таки існує загроза, що такі спроби матимуть місце на майбутніх парламентських виборах", - вважає народний депутат, член депутатської фракції партії "Народний Союз Наша Україна", Голова Вінницької обласної організації партії "Народний Союз Наша Україна" Микола Сокирко.
     
    "Я переконаний, що будь-які спроби тиску на волевиявлення громадян ніяким чином не зможуть вплинути на покращання політичної ситуації в країні, - наголосив народний депутат. - Запорукою успіху майбутніх парламентських виборів є дотримання виключно демократичних принципів політичної боротьби, які ґрунтуються на чесній конкуренції, суспільній відкритості та прозорості, на толерантному ставленні до опонентів".
     
    Говорячи про ймовірність використання на виборах 2006 року адмінресурсу Микола Сокирко зазначив: "Всім без винятку потрібно рішуче протистояти спробам використання адмінресурсу, незалежно від того, хто до цього вдаватиметься: представники виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, роботодавці чи власники підприємств". "Якщо, не дай Боже, хоч якимось чином ми повернемося до практики минулих президентських виборів, коли через залякування, тиск та підкупи голосів провладна верхівка намагалася за всяку цінну зберегти власні позиції, то Україну чикатиме глибока політична криза".
     
    "На жаль, втрачено актуальність питання про притягнення до відповідальності замовників й організаторів системної фальсифікації президентських виборів 2004 року. Жодне з резонансних розслідувань по існуючих фактах не завершено. Буде однозначною помилкою, якщо правоохоронні органи не доведуть їх до суду. Для правової держави подібне вирішення проблем є абсолютно неприпустимим", - підкреслив народний депутат.
     
    "Навіть епізодичне використання негативного досвіду минулих виборів можна буде розцінюватиме як спробу політичного реваншу і гальмування процесів розвитку громадянського суспільства в Україні", - додав Микола Сокирко.
     
    Прес-служба НСНУ


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.