• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 19 листопада розпочав роботу ІІ з’їзд Партії Свободи
    Опубликовано: 2005-11-21 09:18:00
    19 листопада 2005 р. об 11.00. в м. Києві розпочав роботу ІІ з’їзд Партії Свободи. Роботу з’їзду відкрив лідер Партії Свободи Євген Марчук. Про це ELCOMART Выборы 2006 повідомила прес-служба Партії Свобода.
     
    Вітаючи делегатів з’їзду, лідер Партії Свободи Євген Марчук відзначив, що Партія Свободи має розгалужену партійну структуру і спроможна самостійно брати участь у виборчих перегонах 2006 року. При цьому Євген Марчук відзначив, що Партія Свободи веде переговори про створення виборчого блоку.
     
    На з’їзді було прийнято резолюцію, в якій, зокрема, говориться:
     
    Соціально-політична ситуація в країні через рік після виборів президента залишається нестабільною і невизначеною. Це стосується, насамперед, стосунків між державою і людиною праці, найнагальніші проблеми якої залишаються далекими від вирішення, оскільки і нова державна Влада в першу чергу вирішує свої стосунки не з Працею, а із Капіталом.
     
    Попередня влада спотворила політичну структуру суспільства, розплодивши велику кількість своїх політичних клонів; вона перетворила структури державної влади на годівнички для очолюваних її фаворитами олігархічно-чиновницьких груп; загальмувала розвиток структур місцевого самоврядування територіальних громад. Внаслідок понівечених стосунків між цими структурами права і свободи людини праці під впливом чиновницько-політичних холдингів та кланово-олігархічних об’єднань залишилися на узбіччі інтересів держави і суспільства.
     
    Представники нової влади виявилися неспроможними системно підійти до реформування відносин між державою і суспільством, працею і капіталом. Нова влада не змогла ані сформулювати однозначних вимог до кожної ланки усіх гілок державної влади, ані наповнити реальним змістом свої національно-демократичні та соціальні гасла.
     
    Позитивний політичний знак, поданий президентом України Віктором Ющенком – не входження до партійного списку, – свідчить, що на цих парламентських виборах можливе рівноправне змагання політичних партій не у розгнузданій “опозиційності”, а у донесенні до виборця своїх програм. Однак нав’язування виборцю думки про проходження до парламенту 5-6 партій свідчить, що певні політичні сили, очікуючи дивідендів у вигляді владних портфелів, взяли курс на відтворення злочинної практики формування більшості в парламенті шляхом закулісних домовленостей.
     
    Досвід формування двох післяреволюційних урядів і корпусу голів обласних держадміністрацій показав, що коаліційні уряд і одна з ланок державної владної вертикалі можливі. Але лише за умови, якщо коаліцію складатимуть не керівники фінансово-політичних холдингів, а лідери політичних партій, котрі керуються ідеологією і програмою, що відбивають запити представлених партіями верств українського суспільства.
     
    Сенс політичної реформи полягає в тому, що влада має не делегуватися, а народжуватися там, де й має народжуватися демократія - справжня влада народу - на рівень місцевого самоврядування територіальних громад. Попередня ж влада підняла демократію лише до таких висот: право людини на винагородження своєї праці громадяни України можуть тепер вільно захищати в Європейському суді з прав людини!
     
    Право на працю і на гідне її винагородження має бути захищене не лише законодавчо, а й виконавчо. Гідне життя наших громадян стане можливим лише за умови, якщо вони не будуть чекати, коли велика і анонімна держава здійснюватиме безіменний соціальний захист, а забезпечуватимуть себе самі через управління усім багатством, виробленим ними і їхніми попередниками.
     
    У трикутнику «Влада – Праця - Капітал» за роки незалежності України склалася ситуація, коли найперші представники інтересів людей праці – профспілки, були усунуті від вирішення найзлободенніших питань трудових відносин в державі.
     
    З’їзд відзначає, що лідер Партії Свободи Євген Марчук має великий досвід в галузі законодавчого захисту соціальних прав та свобод громадян України, набутий ним на державних посадах та в парламенті. З’їзд висловлює впевненість, що під його керівництвом «Блок Євгена Марчука», утворюваний Партією Свободи , буде гідно захищати права і свободи громадян України на всіх рівнях законодавчої, виконавчої, муніципальної та судової влади.
     
    Приймаючи рішення про створення виборчого «Блоку Євгена Марчука, Партія Свободи підкреслює, що для неї були, є і будуть священними слова «Свобода», «Праця», «Гідність».
     
    ELCOMART Выборы 2006


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.